Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2015. november 19., csütörtök 18:16

Tiszta, virágos Budafok-Tétény: díjkiosztó ünnepség a Városházán
Az előző évekhez hasonlóan Budafok-Tétény önkormányzata idén is pályázatot hirdetett kerületünk tisztasága, környezetünk szépítése és egészségesebbé tétele érdekében a 'Tiszta, virágos kerületért!' díjért.
 
A november 19-i, csütörtöki városházi ünnepségen elhangzott, hogy a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete által kezdeményezett, megálmodott pályázatról van szó, amit felkarolt az önkormányzat.
Nagy örömünkre szolgált, hogy az idei, 20. alkalommal kiírt pályázaton 17-en pályáztak, 10-en értek el helyezést, és volt olyan, aki több kategóriában is indult – mondta köszöntőjében Karsay Ferenc polgármester.  Szólt arról is, hogy az önkormányzat idén is indult a Magyar Turizmus Zrt. által kiírt „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenyben, amelynek célkitűzése a kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép illetve az esztétikus településkép kialakítása. Az Önökkel közös erőfeszítéseinket jutalmazta, díjazta idén is az értékelő bizottság – mondta Karsay Ferenc.
A díjak átadása előtt Dankóné Hegedűs Jolán MSZP-s önkormányzati képviselő, a Környezet- és Közrendvédelmi Bizottság elnöke foglalta össze a pályázat eredményeit, úgy fogalmazott, komoly érdemek illetik az önkormányzatot, hogy ilyen hosszú ideje támogatja ezt a kezdeményezést, évről-évre kiírja a pályázatot.
 
A „Családi ház és környezete” kategória 1. helyezését Szick Gusztáv, 2. helyezését Márton Ágnes, 3. helyezését özv. Beszteri Andrásné érte el.  Az „Utca, utcarész, lakótelepek, társasházak kisebb, nagyobb egysége” kategória 1. helyezését érte el a Fortuna Lakásszövetkezet, 2. helyezett lett Mehrl Lajos , 3. helyezett lett a RIVUS Lakópark lakóközössége. A „Balkonok, erkélyek” kategória 1. helyezését Keresztes Ferenc, a 2. helyezését Kiss Irén, a 3. helyezést pedig Háger Istvánné érte el.  Az „Önkormányzati fenntartású intézmények” kategóriában minden évben csak az első helyezettet díjazzák. Az idei nyertes a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Zöldecske Tagóvodája lett.
 
A pénzjutalommal és értékes tárgyi ajándékokkal járó díjakat a Törley Pezsgőpincészet Kft., a Fitoland Kft., a Bakosfa Kft., a Lics Pincészet és Szőlőbirtok, a Garamvári Szőlőbirtok Vinarium Kft., és a CBRE Kft. – Campona Shopping Center által tett felajánlásoknak köszönhetően adhatták át. Minden pályázó, aki jelentkezett a megmérettetésre, de helyezést nem ért el, a Bakosfa Kft. külön ajándékát kapta, név szerint Gergely Beatrix, Márai Tünde, Pálfi Zoltánné, Tömpe Zsolt, a Tűzliliom u. 47-49-es társasház, Zsidákovits Lajosné, és a XXII. kerületi Egyesített Óvoda – Varázskastély Tagóvodája.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.