Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. augusztus 16. kedd
Hírek témák szerint

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2016. február 18., csütörtök 08:44

Elfogadta Gyöngyöstarján 2016. évi költségvetését a Képviselő-testület
2016. február 11-én tartotta idei első ülését Gyöngyöstarján Község Önkormányzatának Képviselő-testülete, melyen napirend előtt a helyi általános iskola intézményvezetője beszámolt a február eleji gázszünettel kapcsolatban megtett intézkedéseiről. Legfontosabb napirend a település idei költségvetésének elfogadása volt. A 275 millió 690 ezer forint főösszegű büdzsé lehetővé teszi, hogy kisebb felújítások, beruházások valósuljanak meg a településen. A főzőkonyha korszerűsítésén és a művelődési ház nagytermének részleges felújításán kívül valamennyi projekt önerőből valósul meg: új közösségi tér jön létre az integrált közösségi és szolgáltató tér pincehelyiségének kialakításával, a közvilágítás részlegesen megújul, de jut forrás a háborús emlékmű környezetének rendbe tételére is.
A költségvetéshez kapcsolódóan született döntés arról, hogy támogatást kap rendezvényéhez Kiss Anna nótaénekes, pályázatainak önerejéhez a sportkör, hirdetőtáblák elhelyezéséhez bérleti szerződést köt az önkormányzat a háziorvosi és gyermekorvosi szolgáltatóval.
Megtárgyalta a grémium a település rendezvénytervét is: júniusban a Múzeumok éjszakája, júliusban a Muzsikál az erdő, októberben Tök jó buli, decemberben pedig a Lucázás várja majd az érdeklődőket.
A konyha felújításához időzítve július 1. és 31. között tart zárva az óvoda: az intézmény vezetője gondoskodik az ellátást igénylő gyermekek elhelyezéséről.
Döntés született a szünidei gyermekétkeztetésről: a hátrányos és halmozott hátrányos helyzetű iskolások és óvodások részére az önkormányzat ingyenes meleg étkezést biztosít a tavaszi, nyári és őszi szünetben.
Téma volt a testületi ülésen a Hatház és Árpád utcák környezetének helyzete: az utóbbi időben lehullott nagymennyiségű csapadék hatására vízelvezetési problémák jelentkeztek, a nehézgépjármű forgalom által igénybe vett közutak állapota pedig romlott. A helyzet megoldására a környék lakóival egyeztetés kezdődik. A Segesvári utca javítását is javasolja a képviselő-testület.
Meghosszabbította a gyógyszertár 50 %-os bérleti díj kedvezményét egy évvel az önkormányzat, mellyel a gyógyszerellátás minőségének javítását kívánja támogatni.
Az idei pályázati lehetőségek is szóba kerültek: nagy költségigénye miatt az óvoda, a védőnői szolgálat felújítása, turisztikai lehetőségek fejlesztése valamint testvértelepülési kapcsolatok ápolása csak nyertes pályázat esetén valósulhat meg.
9:15, 11:15 és 15:45 mellett 6:20-kor és 7:05-kor is indul autóbusz a temetőnél megfordulva a március 1-től május 31-ig tartó kísérleti időszakban, segítve az idősek és rászorulók településen belüli mozgását.
A Borjúmály közelében található önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítése is felvetődött a bejelentések, indítványok között: új ingatlanok építéséhez szükséges közművesítés után újabb területen nyílna lehetőség a családok otthonteremtési kedvezményének igénybe vételéhez.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.