Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2016. május 6., péntek 10:42

Két új műfüves pályával gazdagodott az Óbudai Csicsergő Óvoda
A beruházás célja az óvodába járó 160 gyermek mozgásának fejlesztése, esélyegyenlőségének javítása, illetve terület biztosítása a közös játékra, szabadtéri foglalkozásokra és családi programokra.
A nemzetközi Auchan az Ifjúságért Alapítvány 2.000.000 Ft értékű támogatásának köszönhetően két új műfüves pályát alakítottak ki az Óbudai Almáskert Óvoda Csicsergő Tagóvodában, ahol az odajáró gyermekek 10 százaléka sajátos nevelési igényű, autista, Down-szindrómás vagy beszédfogyatékos. A márciusban elkészült, és az Esélyegyenlőség Világnapján, május 5-én átadott, összesen 150 négyzetméternyi műfüves pálya által az óvodába járó 160 többségi és sajátos nevelési igényű gyermek közösen játszhat, mozgásukat együtt fejlesztheti, növelve ezzel a köztük lévő esélyegyenlőséget és elfogadást. Az új műfüves pályákon lehetőség nyílik még több szabadtéri foglalkozás és családi program szervezésére is.

Kelemen Viktória, Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere beszédében kihangsúlyozta, fontos szerepe lesz ennek a sportpályának az itt folyó nevelési munkában is, hisz épp az óvodás kor az, amikor a gyerekek a saját önközpontú világukból kilépnek, és fokozatosan megtanulják a közösségi viselkedés szabályait. A közös játéknak és a csapatsportoknak egyik legjobb terepe lehet egy ilyen műfüves pálya, ahol a kicsik a labdajátékok által megismerkedhetnek a közösségi célokkal, a versenyszellemmel, saját képességeikkel, és remélhetőleg indulataik megfelelő kezelési módjaival is. Ugyancsak új és izgalmas fejezete a speciális nevelési igényű gyermekek integrációjának a közös testmozgás, illetve a csapatjátékokban való részvétel. A győzni akarás közelebb hozhatja a gyermekeket egymáshoz és megalapozhatja a fogyatékkal élőkhöz fűződő helyes magaratást.

A műfüves sportpályák jelentősége, hogy az egészséges életmódra nevelés, a mozgásfejlesztés és az integrált nevelés feltételeit nagymértékben javítják. Az óvodapedagógusok, gyógypedagógusok napi rendszerességgel szerveznek a pályákon mozgásos játékokat, fejlesztő foglalkozásokat. Helyszínként szolgálnak a pályák családi programok, például apák napja, egészségnapok szervezéséhez is – mondta el az óvoda vezetője, Fehér-Kenderesi Noémi.

Az integráció támogatásán túl az Auchan célja egy hosszú távú együttműködés kialakítása, mely során a gyerekek megismerkedhetnek az áruházlánc szakmáival is. A projekt megvalósulásának fő támogatója az Auchan budakalászi áruháza, amely pártfogóként állt a Csicsergő Gyerekekért Alapítvány mellé. Az együttműködés keretében az áruház fogadja a gyerekeket az óvoda projektjeihez kapcsolódóan, mint például a különféle sport rendezvények, illetve az egészséges táplálkozás és a szelektív hulladékgyűjtés témájában szervezett interaktív programokon. A budakalászi áruház munkatársai emellett részt vesznek az óvoda felújítási és állagmegóvási munkálataiban is.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a budakalászi áruház az Almáskert Óvoda Csicsergő Tagóvodája mellé állhatott. Az óvodát hosszú távú támogatásunkról szeretnénk biztosítani, ezért sok szeretettel várjuk a gyermekeket áruházunkba, ahol megismerkedhetnek a különböző szakmákkal, az egészséges táplálkozással a zöldség- és gyümölcsosztályunkon, illetve a szelektív hulladékgyűjtéssel is” – mesélt a támogatásról Bíró Árpád, a budakalászi Auchan áruház igazgatója.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítványt az Auchan Csoport 1996-ban hozta létre, és 2011 óta minden olyan országban meghirdet pályázatokat, amelyben az Auchan jelen van áruházaival. Az alapítvány Magyarországon 2015-ben például a MagikMe kezdeményezése mellé állva segített létrehozni az első integráló játszóteret több helyen Budapesten, például Óbudán a Huszti úti játszótéren.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.