Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 18. csütörtök
Hírek témák szerint

GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2016. június 3., péntek 20:49

Sanyi sikere – Gilvánfa győzelme
Mérföldkőhöz érkezett el Gilvánfa és "Számá Da Noj - Vigyázz Reánk” Egyesület által üzemeltetett Kászá Dăsztyisză – Nyitott Ház Tanoda!
A Snétberger Zenei Tehetség Központ történetében Orsós Sándor Erik az első a községből, aki az országos területi versenyen mutatott teljesítménye alapján meghívót kapott a 2016/2017-es tanévre, a zenész-jelölti képzésre.
Forrás:
http://www.snetbergerkozpont.hu/hu/Hirek/2016-06-03/A-6-evfolyam
Az előzmény:
A Diabelli Művészeti és Oktatási Alapítvány és az általa fenntartott Kozármislenyi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 1996 óta működik a Pécs melletti településen. Itt jelenleg 41 szakirányú végzettséggel rendelkező pedagógus oktat 745 gyermeket 17-féle hangszerre, táncra, valamint képző- és iparművészetre.
A Baranya megyeiek részére – még márciusban - a Diabelli Alapítványuk – http://diabelli.hu –, mint 2011. óta Akkreditált Tehetségpont szervezte meg és bonyolította le a területi selejtezőt. Vezetőjük, Lencsés Lídia igazgató – zongora tanárnő akkor elmondta; a jelöltek kiválasztása három lépcsős volt.
,,A zeneszámok meghallgatása után a diákok egyből kérdőívet töltöttek ki. Az előadásaikat kamerával rögzítettük, mert a végső értékelésbe bevonják még a Snétberger Zenei Tehetség Központ több művésztanárát is. Aztán akinek a tehetségét megfelelőnek tartják, azoknak nyáron (ingyenes) 6 hetes táborban már személyes felmérést és egyben alapképzést tartanak. Csak ennek a sikeres teljesítése után lehetnek növendékei a ,,Snétberger Zenei Tehetség Központ a zenész-jelöltek.”
 
A jelen:
Június 27-én kezdődik a tábor a Balaton-parton, Felsőörsön, a Snétberger Zenei Tehetség Központban. Magyarországról összesen 63 zenész-jelöltet válogattak ki. Orsós Sándor Erik (Sanyika) örömmel újságolta a jó hírt:
- Snétberger Zenei Tehetség Központ a hivatalos honlapján tette közzé a névsort és nagyon meglepett, amikor ott olvashattam a sajátom.  A hetedik általános iskolai osztályt fejezem be Magyarmecskén, ott heti 1 ének-zene tanóránk van. Gondolom, tanárunk, Rózsika néni, ha elmondom neki, örülni fog a jó hírnek.
- Mi a sikered titka és mit gondolsz, miért pont téged választottak ki az ország legjobbjai közé?
- Úgy tudom, a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei közül kevesen játszanak ütős hangszeren, talán ez is közrejátszott benne. Itt minden műfajt tanítani fognak nekünk, így jazzt és komolyzenét is. A chaon a Tanodáé, itt ismerkedtem meg vele és már 6 éves koromtól játszom rajta. Sokat köszönhetek még anyukámnak is, akit rengetegszer láttam énekelni és táncolni, fellépni rendezvényeken. Mindenben támogat, elkísért a selejtezőkre és bizonyára majd Felsőörsre is, ahol életkorom alapján a legfiatalabbak közé tartozom.
- Sanyika sikere minek köszönhető?– Érdeklődöm az édesanyától, Orsós Edittől, akit Gilvánfán mindenki az egyik első számú helyi közösségi –szervező emberként ismer.
- A fiam hallás után tanulta meg a zenét és a mostani kiválasztása óriási siker, meg egyben lehetőség.  Azért is, mert a nyári szünidő alatt, több héten keresztül - minden nap - azzal foglalkozhat, amit szeret csinálni. Nekünk, felnőtteknek ilyen esély már nem nagyon adatik meg az életünkben. Szakértő zenetanárok, nemzetközi szintű művészek foglalkoznak velük, ami a tehetséggondozás egyik alapja.
A tanév során az őszi, a téli és a tavaszi szünetekben is lesznek további rövidebb idejű táborok Felsőörsön, egészen jövő nyárig. Tehát folyamatos lesz a tanulás, meg persze a számonkérés is. Ezzel olyan esélyt kapott a fiam, amire sokan csak vágyódnak az egész életük során…

 


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.