Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2016. június 16., csütörtök 14:56

Gilvánfai dolgozók közreműködésével – átadták a pogányi Zsályaliget Élményparkot
Természetközeli szemléletformáló családi parkot és hotelt hoztak létre a Pécs melletti Pogány településen, részben Európai Uniós forrásból – összesen mintegy 800 millió forint ráfordítással.  A vidéki – és a családokat a fókuszba helyező – turizmust élénkítő beruházás tucatnyi munkahelyet is teremt a térségben – köztük gilvánfai lakosok számára is. A Zsályaliget elsődleges célja, hogy a családok számára színvonalas, értékes és tanulságos közös, programokkal teli rendezvényeket, valamint nyugodt, természet közeli és igényes helyszínt biztosítson.
A park és a hotel Pogány völgyében, természetes környezetben, források, tavak, patakok közvetlen közelében helyezkedik el. A beruházás zöldmezős turisztikai fejlesztés; új, természet közeli, környezet- és családbarát, innovatív, fejlett technológiával felszerelt hotel és élménypark. A Zsályaliget Hotel**** és Élménypark  a zöld gondolkodás jegyében született meg, és ezt a szemléletet szeretné továbbadni.
A völgy levegőjét nem szennyezi füst, a létesítmények fűtését geotermikus energia felhasználásával, a meleg vízellátást napkollektorokkal, az áramot napelemekkel biztosítják.
A Zsályaliget egészére a természet közeli szemléletmód jellemző. Szinte minden elem fókuszában az ember és a természet összhangja áll. A parkban minden információs eszköz a természet óvását és megismerését hirdeti, mindezt a gyermekekre hangolva. A fogadó épületben a gyermekek részére készített szelektív hulladékgyűjtőket vásároltak, a PET palackgyűjtő fölé palackprést helyeztek el, a kupakot külön gyűjtik. A park területén szintén szelektív hulladékgyűjtés folyik. Demonstrációs napelem és napkollektor egység a megújuló energiák fontosságára hívja fel a gyermekek figyelmét. 0%-os energia kibocsátással működő épületek és attrakciók a napelem parknak köszönhetően folyamatos, és megújuló energiaellátással rendelkeznek. Ennek felhasználása is környezettudatosan történik LED izzók és energiatakarékos készülékek működtetésével. Az épületek fűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik, melynek minél előnyösebb kihasználásához a legkorszerűbb építési technológiákat alkalmazták, beleértve a legmagasabb szintű hőszigetelő képességű nyílászárók és falszerkezetek beépítését.

 

Az élménypark fogadó épülete okos-ház funkcióval is ellátott. Különleges elhelyezkedéséből fakadóan a szülők és kísérők biztonságban tudhatják gyermekeiket parkunkban akkor is, ha távolról szemlélik játékukat. Mindent látnak, ami a területen történik, ami a célcsoportnak szánt családok körében a kiemelkedő élmény mellett biztonságot is nyújt. A fogadóépületben a látogatók részére öltözőket, mosdókat, étkezési lehetőséget biztosítanak, valamint gyermek-foglalkoztató is kialakításra került. A beruházó 1 km-es betonutat is épített, mely a Pogányi tó északi végétől vezet a Zsályaligetbe.

 

A parkban elhelyezett korszerű tanösvény nem csupán információs táblák sorát jelenti, táblái interaktív feladatokat, érdekességeket tartalmaznak, sokuk vizsgálódásra, utánanézésre buzdít. A tanösvény egy komplex nevelési, szórakoztatási eszköznek tekinthető. Az agrárfarmon a gyerekek a mindennapi gazdálkodás szállítási feladatait élhetik át – tiszta és kontrollált, műanyag eszközökkel és pedálos kistraktorokkal ellátott pályán.

 

A park kalandos, rendhagyó homokozóval is várja a gyermekeket, amelyben „erőgépek” csörlők, daruk segítségével tudják a homokot szállítani. Homokvár, homokhajó, egyedi markolók a homokozóban – persze minden kicsiben – is a kaland része. A homokozó legfelső szintjén egy 2 tornyú vár fogadja a gyerekeket csúszdával.

 

A természetes anyagokból épült attrakciók egyik legkedveltebb eleme a nádkunyhók, nádlabirintus, szalmapajta, mely a felnőttekben is a régmúlt gyermekkort idézi fel. A trambulinpark és az egyensúlypark is nagy élmény, amellett, hogy fejlesztő hatása kétségtelen előnyökkel jár a parkban szabadon szaladgáló gyermekek számára. A tanyasi állatkert szintén nagy élmény a városi gyermekek részére. A gyermekek itt szamárral, kecskékkel, törpe kecskével, bárányokkal, nyulakkal, disznókkal, amerikai csüngő hasú malaccal, tyúkokkal, kacsákkal, libákkal, ékszerteknősökkel találkozhatnak. Hosszabb- és rövidebb túraútvonalakat építettek ki a vendégeik számára, az útvonalak mezőkön, erdőkön, vaddisznó dagonyázón és patakon vezetnek át.

 

Kerékpárral érkező, illetve kerékpárt (e-bike) bérlő vendégek szerpentines bringapályán, illetve a speciális lejtőpályán tehetik próbára ügyességüket vagy tehetnek nagyobb kerékpártúrát a környék jó minőségű földes kerékpárútjain.
A tavak igazi vízi-várossá alakulnak át a nyári időszakban: kistutajos evezés, távirányítós motorcsónakok és vízi dodzsem várja a látogatókat, június végétől. A park amellett, hogy megfizethető áron biztosítja szolgáltatásait, a teljes területen ingyenesen biztosítja a wifi elérést, valamint felvonultat olyan különleges játékokat is, mint pl. a teqball asztal.

 

A további számos attrakció is szakít a már megszokott fán mászó elemekkel, kihasználja a terület, valamint a természetes alapanyagok adta lehetőségeket. Az attrakciós elemek finomhangolásával az üzemeltetők a valóban 365 napon át üzemelő park jelleget is erősítik. A nyáron sportolni vágyó látogatókat külön egységként álló strandröplabda pálya, homokos focipálya, petanque pálya és lábtengó pálya várja, továbbá ping-pong asztalok, teqball asztalok, tollas szettek, labdák, frizbik szórakoztatják a csoportosan vagy baráti társasággal érkező vendégeket. A társaságok részére grillező, bográcsozó helyek, sörpadok állnak rendelkezésre, melynek részletes ajánlatát az Élménypark honlapján találják. A park télen sem zárja be kapuit: ahogy a szánkópályán szánkózó, úgy a korcsolyázni vágyók is kellemes időtöltésre számíthatnak.

 

A Zsályaliget Hotel**** és Élménypark kitűnő helyszín családi, baráti, céges, születésnapi party, egyesületi közösségépítő programok, óvodai, iskolai osztálykirándulások szervezésére. A Zsályaliget egész területe kiválóan alkalmas szórakoztató, tartalmas és hasznos időtöltésre az ügyességi vetélkedőktől, kincskereső, közlekedési programoktól, a csapatsportoktól, a közös főzéstől a céges csapatépítő és céges családi nap programokig. A Zsályaliget Hotel**** tökéletes szálláshely mind a csendre, nyugalomra, mind a kalandra vágyó vendégek számára. Az üzleti szféra számára is biztosítanak lehetőségeket konferenciákra, képzésekre, csapatépítőkre. Ehhez minden igényt kielégítő tréning- és konferencia terem is rendelkezésre áll.

 

A hotelben 8 szoba várja a vendégeket, classic, de lux és panoráma szoba. A hotel 6 családi szobával rendelkezik, melyben széthúzható- és franciaágyak, fotelágy, TV, fürdőköpeny, hajszárító, asztal, székek szolgálják a vendégek kényelmét. Szobákból nyíló gyönyörű kilátással és infra szaunával, jacuzzival, tetőterasszal várják a pihenni vágyó családokat és céges partnereket. Mindenhol élvezhető wifi, recepció, továbbá bár, multi funkciós étkező hely, nyári terasz és kinti sütögető segíti a kikapcsolódást. Minden rendelkezésre álló és kivitelezhető eszközt megragadtak arra, hogy minél környezettudatosabb, minél „zöldebb” szálloda épüljön meg, ezzel is óvva ezt a festői szépségű környezetet. A szálloda fogadó szintje teljes egészében akadálymentes, az esélyegyenlőség jegyében épült. Akadálymentes parkoló, akadálymentes WC, mosdó, akadálymentes szoba fürdőszobával, információs táblák, tapintható térkép, hangos térkép, mobil indukciós hurok áll a vendégek rendelkezésére. A szálláshely mellett részben akadálymentes játszótér várja a látogatókat. A szálloda vendégei ingyenesen használják az Élménypark szolgáltatásait. A szálloda szolgáltatásai közé tartozik a kerékpárkölcsönző (20 db ingyenesen kölcsönözhető bicikli, köztük több e-bike). Természetesen a sétát kedvelők is gyönyörű tájakon barangolhatnak, ehhez nordic walking botokat is biztosítanak. Ezen szolgáltatásokkal széles palettán tudják kielégíteni a hozzájuk érkező vendégek aktív pihenési igényeit is.
A Zsályaliget Hotel & Wellness**** kitűnő szakmai csapatot és helyszínt nyújt:
csapatépítésekhez
workshopokhoz,
vezetői értekezletekhez, meetingekhez
szervezetfejlesztéshez
segítő tanácsadásokhoz, egyéb képzésekhez
termékbemutatókhoz
A 2015 decemberében befejezett beruházás I. fázis utáni további fejlesztési tervek:
a terület egyik különlegessége egy szabadtéri színpad és ehhez tartozó nézőtéri terület előkészítése, mely akár több száz család együttes jelenlétét teszi majd lehetővé (tervezett megvalósulás 2016. szeptember)
műanyag gyakorló sípálya építése a gyermekek részére (tervezett megvalósulás: 2016. október)
műfüves focipálya, rekortán futópálya, outdoor fitneszpark létesítése (2017)
étterem és konferenciaközpont építése (2017)

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.