Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2016. augusztus 11., csütörtök 12:20

Benzingőz és fékcsikorgás: újra itt a Baranya Kupa
A rallyisoké lesz a hétvégén Komló és környéke: a tesztekkel és a pályabejárással pénteken megkezdődik a Baranya Kupa. Az idén először nemzetközivé vált futamon három kategóriában 91 páros áll startvonalhoz a Városház téri prológon.
Motorbőgéstől és fékcsikorgástól lesznek hangosak a következő hétvégén a Komló környéki utak, amelyeket néhány napra birtokba vesz a Baranya Kupa mezőnye. A megye egyik legrangosabb autóversenyére idén három kategóriában összesen 91 páros nevezett, köztük tucatnyi külföldivel. Nekik összesen több mint 90 km gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük.
Polics József polgármester a verseny hagyományait és jelentőségét hangsúlyozta: „Az idei a 14. év, amikor házigazdái lehetünk a Baranya Kupának. Mostanra teljesen beépült a komlói rendezvénynaptárba, az itt élőkkel együtt szeretjük és a magunkénak érezzük a futamot. Különösen idén, amikor nem csak a hazai, hanem egy nemzetközi bajnoki sorozatnak is a része lett.” – mondat el a polgármester.
A verseny a teszteket és a gépátvételeket követően szombat délután három órakor kezdődik a prológgal. A Városház térről kategóriánként rajtolnak a versenyautók a Kossuth utcai, 1 km-es szakaszra. Ugyanit lesz a céldobogó és a díjátadás is vasárnap fél háromtól, szinten kategóriánként. Magát a versenyt szombaton a sikondai kempingtől Árpádtetőig vezető szakaszon, másnap pedig Árpádtető-Remeterét és Nyárásvölgy-Hetvehely között rendezik, ahol az autósoknak lezárásokra kell számítani.
A szervezők szerint szoros és izgalmas versenyekre van kilátás, hiszen mindhárom kategória élmezőnye itt lesz Komlón. A nemzetközi Mitropa Kupában a legnagyobb esélyes két mitsubishis pilóta, az összetett bajnokságot is vezető Hideg Krisztián, aki valószínűleg közvetlen riválisával, a német Hermann Gassnerrel vív párbajt. Rajthoz áll a pécsi rally-legenda fia, ifj. Ranga László is.
Hasonlóan színvonalas lesz a Rallye2 teljes élbolyt felvonultató mezőnye. Köztük az egyelőre még győzelem nélküli összetett éllovas, a ladás Vizelli Károly és az őt Hondával üldöző, kétszeres futamgyőztes Neukirchner András.
A 25 évnél idősebb versenyautók számára kiírt Historic bajnokság sem ígérkezik lefutottnak: ott lesz a rajtnál az összetettben vezető Gaál Ádám egy közel negyven éves Opel Asconával, a tőle mindössze két-két pontnyira levő Wirtmann Ferenc egy hasonló korú Ford Escorttal és Varga Péter egy valamivel fiatalabb 325-ös BMW-vel.
A szurkolók számára jó hír, hogy a verseny minden szakasza ingyenesen megtekinthető: a Kossuth utcai prológ és a városkörnyéki gyorsaságik egyaránt. További látványosságnak ígérkezik, hogy idén a szervizek is Komló belvárosában lesznek: a Kossuth utcán és a Carbon parkolóban.
A szervezők azonban mindenki figyelmét felhívják, hogy a gyorsaságikon csak saját felelősségükre, az elemi biztonsági szabályok betartásával (például kanyar külső ívéhez nem állva) szurkoljanak a versenyzőknek!
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.