Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2017. május 19., péntek 12:21

Szentendrei Teátrum és Nyár 2017 - beharangozó sajtótájékoztató a Rózsavölgyi Szalon Arts &Café-ban
A Szentendrei Teátrum 2017. május 18-án a Rózsavölgyi Szalon Arts &Café-ban tartotta meg a Szentendrei Teátrum és Nyár 2017 sajtótájékoztatóját.

Az eseményt Vasvári Csaba, a Szentendrei Kulturális Nonprofit Kft. előadóművészeti ügyvezetője nyitotta meg. A sajtótájékoztatón részt vett Für Anikó színművész, a Szentendrei Teátrum és Nyár 2017 háziasszonya, Novák Eszter rendező, Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás főszereplők. 
Dr. Vadász Dániel a Co-Opera igazgatója a leendő, illetve a 25 évvel ezelőtti, szintén a szentendrei Fő téren bemutatott Sevillai borbély előadásról mesélt. Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda ügyvezetője a Lengyel Nagy Anna történetei alapján készülő Élet.történetek.hu... című előadássorozatot mutatta be.

1969-ben színművészeti főiskolások ötlete nyomán Szentendre különleges atmoszférájú barokk főterén nyári színház született, amely csaknem 50 éve ajándékozza meg felejthetetlen élményekkel a kultúra szerelmeseit. A 2017-ben július 7-étől augusztus 20-ig tartó programsorozat vázát a színházi előadások, és azon belül is a Szentendrei Teátrum saját, illetve koprodukcióban bemutatott előadásai adják. A másfél hónap alatt Szentendre belvárosának 6 helyszínén 25 produkció lesz látható, hallható. A játszóhelyek más-más profillal működnek, így külön helye lesz a nagyszínházi produkcióknak, a monodráma és kamara előadásoknak, a koncerteknek, az ifjúsági programoknak és a gyerekelőadásoknak. Az idei év programsorozatának háziasszonya Für Anikó.

A szezon legnagyobb szenzációja a Szentendrei Teátrum és a Co-Opera közös bemutatója, Gioachino Rossini: A sevillai borbély című kétfelvonásos vígoperája lesz, KERO® rendezésében. Ez a bemutató nemcsak azért különleges, mert a Sevillai borbély emblematikus előadása korábban hatalmas sikert hozott a Teátrumnak, hanem azért is, mert az előadásnak hosszú évek után ismét a város Fő tere ad majd otthont. Így kívánjuk A Teátrum legendás éveinek hangulatát újra Szentendre Fő terére szeretnénk varázsolni.  
A szereplőgárda gerincét országosan és nemzetközi viszonylatban is elismert művészek adják. A díszlettervező pedig a szentendrei kötődésű Székely László lesz.A díszlet hangulata emlékeztet az évtizedekkel ezelőttire, a jelmezekkel viszont az előadás minden ízében a 2017-ben érvényes látványvilágot tükrözi. A bohém fiatalosság a szereplők vagánysága segítik a nézőt ráébreszteni arra, hogy egy mai történet részesévé válik.
Az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben két további új bemutató is színpadra kerül az idei nyáron: Szép Ernő Vőlegény című színműve Novák Eszter rendezésében, Kovács Patríciával és Szabó Kimmel Tamással a főbb szerepekben, illetve a Lengyel Nagy Anna történetei alapján készült Élet.történetek.hu… című előadássorozat első darabjának bemutatója.

Az új bemutatók mellett a Városháza udvarán meghívott előadásokra is sor kerül, így Gogol Egy őrült naplója című darabja Bodó Viktor rendezésében, illetve a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégjátéka, Csehov Egyfelvonásos komédiái. A Budaörsi Latinovits Színház Szigligeti-Vecsei H.-Kovács A.: Liliomfi előadását játssza majd a MűvészetMalom udvarán. A Városháza udvarán a fesztivált a Boban Marković Orkestar koncertje zárja.

A Ferenczy Múzeum udvara a monodráma és kamara előadások, kisebb koncertek helyszíne lesz: Itt kerül műsorra Tóth Auguszta önálló estje Mezei Máriáról, Für Anikó Kitalált világ című előadói-, és Auksz Éva Sweet Charity című koncert estje, valamint Edouard Louis Leszámolás velem című monodrámája Nagy Dániel Viktor előadásában. 

A Barcsay Múzeum udvara a zenének ad régi-új otthont: a Gáspár Károly Trió, a Karosi Júlia Quartett, a Syrius Legacy, a Borbély Mihály Trió Dés Andrással, és Szabó Dániellel, valamint, a Harcsa Vera - Gyémánt Bálint Duó lép fel majd a felújított belső udvaron.

A Dunaparti Művelődési Ház udvara a fiatalabb generációk bázisa lesz. A Szentendrei Teátrum FRISS című programsorozata, az alternatív és független színházi előadások sora egyrészt bemutatkozási lehetőséget nyújt a színész- hallgatóknak, pályakezdő színészeknek, másrészt az ő generációjuknak nézőit is bevonzza a színház világába. Itt látható a Terminal Workhouse M/Ámor, vagy amit akartok előadása, a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének Rómeó és Júliá-ja, illetve Schiller Fondor és szerelem című darabja a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak előadásában. Szintén ez a helyszín ad otthont a vasárnap délelőtti gyerekelőadásoknak is: Hős Miklós-nak a pécsi Márkus Színháztól, az Aranyszamár Színház Aranyecset-jének, a Nyári Bábszínház előadásának és a Makám Együttes Bogárbál című gyerekkoncertjének. A HEPP!!! című cirkuszi bohócjátéka pedig a Városháza udvarán kerül majd színre.

Támogatók: 
Szentendrei Teátrum új arculatot is kapott ebben az évben, és mostantól önálló weblappal rendelkezik. Látogasson el a www.szentendreiteatrum.hu oldalra, és tudjon meg minden részletet!


2 csatolt dokumentum Rossini: A SEVILLAI BORBÉLYSzentendrei fesztiválok 2017
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.