Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XII. kerület - Hegyvidéki Önkormányzata
2017. június 19., hétfő 10:12

Elindult a Kaszás Attila-díj szavazása
Kerek évfordulón, tizedik alkalommal szavazhat a közönség is augusztus 20-ig az idei Kaszás Attila-díj nyertesére. A színészkollégák által felterjesztett művészek közül a mostani év három jelöltje Szikszai Rémusz, Gazsó György és Krisztik Csaba.
 
 
2008-ban azzal a nem titkolt szándékkal alapította meg a Kaszás Attila-díjat Pokorni Zoltán és a Mozaik Művészegyesület, hogy az akkori kormány politikai megítélésétől függetlenül, a pályatársak és a közönség által legjobbnak ítélt művészek részesülhessenek elismerésben. Olyan magyar ajkú színművészek, akik - Kaszás Attila szellemi hagyatékához méltóan - nem csak szakmai szempontból érdemlik ki a díjat, hanem a tekintetben is, hogy a saját társulatukban igazi közösségépítő emberekként dolgoznak.
 
A háromfordulós szavazás első körében 38 társulatból jelölték ki a színésztársak egy-egy kollégát, a második körben a nomináltak önmaguk közül titkos szavazással választották ki a továbbjutó három színészt, s most, a harmadik fordulóban már a közönség is dönthet arról, hogy a három jelölt közül ki legyen a 2017-es év díjazottja. Idén Szikszai Rémuszra, Gazsó Györgyre és Krisztik Csabára lehet szavazni (kiknek bemutatása a cikk végén olvasható) a www. kultura.hu/kaszasattiladij internetes oldalon.
 
„A sokadik szavazási folyamat felett bábáskodik a XII. kerület, amelynek lebonyolításában mára a kulturális tárca és a Magyar Művészeti Akadémia is besegít. A metódus nem változott, a díj célja továbbra is az, hogy a pályatársak a saját körükből és maguk terjesszék fel azokat a művészeket, akiket a díjra érdemesnek tartanak. Kerülném a >>népszerűség<< szót, és inkább azt mondom, hogy a Kaszás Attila-díj arra is jó lehetőség, hogy ne csak a televízióban látható színészek, hanem a színház világában nagyot alkotó művészek is szert tegyenek a nagyobb ismertségre” – mondta a polgármester.
 
„Nehéz dolga lesz a zsűrinek és a közönségnek, hogy kiválassza az idei díjazottakat” – mondta Krucsainé Herter Anikó, az Emmi kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára azelőtt, hogy bemutatta a három jelölt eddigi pályafutását. Dr. Hóvári János a díjat lebonyolító MANK Nonprofit Kft. főigazgatója szerint a kultúra az, ami összetartja Magyarországot. Ez a díj egyfajta hálát is jelent azon színművészek felé, akik Déryné óta a magyar kultúra hordozói és közvetítői.
 
A Kaszás Attila-díj eddigi díjazottjai Szarvas József, Nemes Levente, Mátray László, Mucsi Zoltán, Bányai Kelemen Barna, Borovics Tamás, Nagy Alfréd, Mészáros Tibor és Schneider Zoltán voltak.

1 csatolt kép Kaszás
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.