Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2017. június 22., csütörtök 15:09

Nagy buli és ünnepi pillanatok a Kerület Napján
Nagy sikerrel zárult a Záborszky Nándor tiszteletére rendezett Kerület Napja a Piactéren. A budafok-tétényiek új ünnepén átadták a budafoki bajnokfocisták érmeit is, mely után éjszakába nyúlóan mulathattunk a 22. szülinapját ünneplő Madarak Zenekar házibuli-slágereire.Ahogy arról beszámoltunk, Csobán András A szőlőfürt meg a többiek című szoborcsoportjának leleplezésével kezdetét vette az első alkalommal megrendezett Kerület Napja. 

A nagy hőség ellenére sokan látogattak ki a térre, hogy meghallgassák a Nádasdy Ifjúsági Big Band-jének koncertjét vagy, hogy részt vegyenek a Zugmann Péter alpolgármester által indított geocaching játékban. Hatalmas érdeklődés fogadta a Garbóci László által vezetett helytörténeti sétát, mely egy körülbelül 2 kilométeres útvonalon mutatta meg a környék kincseit és ismertette a hozzájuk kapcsolódó történeteket, legendákat. A helytörténeti témához kapcsolódóan a séta vezetője a dél-budai vendéglőkről is tartott egy érdekfeszítően izgalmas előadást. Elhangzott, hogy sokan nem tudják ugyan, de volt idő, amikor a főváros minden részéről érkeztek vendégek, hogy a budafoki pincéket meglátogassák, jó bort igyanak, és jó zenét hallgassanak hozzá.
 
Az este folyamán házibulis-slágerekkel szórakoztatta a Piactér közönségét a Madarak Zenekar, amely éppen a 22. születésnapjukat ünnepelte június 21-én. Az ő felvezetésük után következett az éremátadás, mely során a BMTE II. és a BMTE is átvehette aranyérmeit. A medálokat a Magyar Labdarúgó Szövetség munkatársai mellett Szabolcs Attila országgyűlési képviselő és Karsay Ferenc polgármester akasztotta a bajnokok nyakába. A csapatnak Ausztráliából gratulált Bélteky Róbert, a Budafok tulajdonosa is, aki telefonon keresztül azt mondta „Sokan azt mondják, nincs hűség a magyar labdarúgásban. Ezek az emberek biztos nem jártak tavaly budafoki-meccsen.” A focistáknak a polgármester is gratulált, aki köszöntőjében elmondta, azért is büszke a csapatra, mert a sikereik mellett, ha ki is kaptak, mindig úgy játszottak, küzdöttek a pályán, ahogy kell, teljes erőbedobással, nem lélektelenül. Hozzátette: „mi mindannyian budafok-tétényiek azon fogunk dolgozni, hogy olyan szurkolói közösséget építsünk, amilyen a Fradi elleni kupameccsen is tapasztalható volt Budafokon. Hajrá, Budafok, csak így tovább fiúk!” — zárta szavait Karsay Ferenc.
 
A Klauzál Házban ezt megelőzően ugyancsak ünnepi keretek közt átadták az idei kerületi díjakat,  a többi közt a Kerület vállalkozója és a Kerület díszpolgára elismeréseket. Előbbi címet idén Landthaller Tasziló benzinkút tulajdonosnak adományozták, az új díszpolgárunk pedig P. Udvarnoky László István OSPPE pálos szerzetes, budatétényi plébános lett.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.