Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. május 28. csütörtök
Hírek témák szerint

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2017. július 17., hétfő 15:45

Riverside - többfunkciós úszómű Szentendrén
Szentendrén, a Duna hullámain, a Görög utcánál új turisztikai látványosság nyílt 2017. július 14-én. A Riverside többfunkciós úszómű kulturális-, sport- és gasztrosziget a város különleges színfoltja lesz.

A Riverside szentendrei vállalkozók álmának megvalósulása, Szalay Péter, a Görög Kancsó Étterem tulajdonosa és Pásztor Zoltán, a belvárosi rév üzemeltetője két éve döntött úgy, hogy belevágnak a projektbe. A?városvezetés is az elképzelések mellé állt, a beruházást 2 millió forint + áfa összeggel támogatta, illetve a napozóterasz kényelmes napágyait biztosította.

Az úszómű építészeti arculattervét Bori Sándor építészmérnök, az Adamdesign Studio szakembere készítette el, illetve részt vett a projekt településképi véleményezésében a tervtanáccsal és a városi főépítésszel. A grillhajó további tervei a Hajtó-Művek Kft.-ben készültek Lantos Gyula okleveles hajómérnök vezetésével, majd az engedélyeztetési eljárások szakasza következett, mely a tervekhez képest hosszabb időt vett igénybe. Az építés áprilisban kezdődött, s az utolsó simítások végeztével, július közepétől átadták a nagyközönségnek az úszóművet.

A Riverside a folyóra nyúló mólóval elérhető közelségbe hozza a természetet és sokféle lehetőséget rejt magában, hiszen nemcsak a vízisportok szerelmeseit szolgálja kikötőként, de a fedélzeten napozóterasz, grillétterem-kávézó is nyílik. A kényelmes napozóágyakról és az emeli teraszról pompás látvány nyílik a Dunára és a városra. Az étteremben helyben készülnek a mediterrán fogások, grillezett húsok salátával, roston sült hal, steakburgonya, hamburger. A Riverside teraszán kulturális események szervezését is tervezik az üzemeltetők a várossal együttműködésben. Az úszómű az idei  fesztivál egyik helyszíne lesz a jövő hétvégén. Július 22-23-án, 10 és 16 óra között lehet majd itt vízre szállni, és a  jóvoltából evezni a Dunán! Részletek a rendezvény oldalán: https://www.facebook.com/Ister-Napok-Szentendre-469011680105253/?fref=mentions

Az építmény befogadóképessége összesen 65 fő, a városi napozóterasz 18 személyes, a tetőterasz 20 vendéget tud fogadni. A közösségi funkciót is betöltő terasz használata fogyasztástól függetlenül ingyenes. A 20 méter hossz alatti kishajókat fogadó kikötőben a kajakok, kenuk díjmentesen köthetnek ki.  Az úszómű stégjénél motorcsónakkal óránként 1200 Ft-ért lehet „parkolni”. A Riverside „Hop on – hop off” vízitaxi-megállóként is üzemel.
A vízi élmények sorában további újdonság lesz, hogy a régi szentendrei rév felújítva, városnéző kishajóként cirkál hamarosan a Dunán. A nosztalgia jegyében, igényesen megújult sigthseeing-hajó a tervek szerint idén év végétől vagy jövő év elejétől várja az érdeklődőket.
Az úszómű ünnepélyes átadásán részt vett Szalay Péter, a Görög Kancsó Étterem tulajdonosa, Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester, Petricskó Zoltán általános alpolgármester, a belváros képviselője és Verseghi-Nagy Miklós polgármester, aki köszöntőjében Szókratészt idézte: „…a folyó, akárcsak az élet, örök, miközben pillanatról pillanatra más és más” – utalva a Dunára és a hullámain ringó új installációra, mely minden pillanatban más és más élményt nyújt vendégeinek.
Görög dallamokkal varázsolt igazi mediterrán hangulatot az átadón Kulcsár Máté (gitár) és Sofia Giovantsi (ének).

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.