Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2017. augusztus 22., kedd 13:30

II. BAKÁTS FESZT - KULTURÁLIS FESZTIVÁL FERENCVÁROS SZÍVÉBEN
A nevét 225 éve büszkén viselő Ferencváros, a kultúra, a tudomány, a sport és a gasztronómia városa legnagyobb kulturális fesztiváljára, a Bakáts Fesztre vár minden érdeklődőt augusztus 24-27. között a Bakáts tér – Bakáts utca – Ráday utca – Kálvin-udvar területére. A tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított eseménysorozat idén még szélesebb programkínálatot nyújt, melyre nem csak a kerület lakóit várják.
„A 2017-es Bakáts Feszt igazi összművészeti fesztivál. A zene, a színház, a tánc, a film, a képzőművészet, a humor és a gasztronómia kínálatának magas színvonalú kavalkádja, mely Ferencváros kulturális gazdagságába, sokszínűségébe is bepillantást enged” – mondta el a fesztiválról Bácskai János polgármester.
„Egy ízig-vérig ferencvárosi fesztivált szerettünk volna megrendezni, ahol bemutatkozhatnak a kerületben élő és alkotó művészek, az itt lévő galériák, színházak, zenekarok” – tette hozzá Kállay Gáborné, kultúráért felelős alpolgármester. – „Fellépnek például a MÁV Szimfonikusok, a Concerto Budapest, a Bakáts téri Általános Iskola Énekkara és az Ars Nova Sacra együttes. Láthatunk 2 előadást a Pinceszínház, egyet a Nemzeti Színház repertoárjából, a Nyitott Galéria programjában pedig bemutatkoznak a kerületi galériák.”
A kerület mellett a testvérvárosok bemutatkozása is fontos része a négy napos eseménynek. Minden évben másik testvérváros kap erre lehetőséget, idén Királyhelmec lesz a vendég: a 2B Galériában helytörténeti kiállítás lesz látható, a Kálvin-udvar színházi előadásai között pedig a királyhelmeci Bodrogközi Színjátszók által előadott színdarab is szerepel. 
„Fontosnak tartjuk továbbá a családi programokat, a gyerekek két színházi előadást és két koncertet is megnézhetnek. Az egyik színdarab, a Négyszögletű Kerek Erdő írója, Lázár Ervin is Ferencváros lakója volt” – mondta az alpolgármester asszony.
További érdekessége a fesztiválnak, hogy több évforduló is kapcsolódik hozzá: Ferencváros 225 éves, a Pinceszínház és a József Attila-lakótelep 50 éves, és 50 éve hunyt el a szombat esti főprodukció, a Székelyfonó szerzője, Kodály Zoltán.
 „Ferencváros nevezetességei, története iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk Bakáts téri házasságkötő termünkben nyíló helytörténeti kiállításunkat és a helytörténeti sétákat” – invitál a polgármester. – „Kulturális programjaink közben és után pedig látogassanak el az ízek, borok, hangulatok világába: a Borutcába és a Gasztroplacc-ra. Ünnepeljen és töltődjön fel a 225 éves Ferencvárosban! Érezze magát otthon nálunk!”



Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.