Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. április 1. szerda
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2017. szeptember 19., kedd 09:55

Világsztár zongoraművész a 22. kerületi Klauzál Házban
Balázs János és a Cziffra Fesztivál díjazottjai adnak koncertet Budatétényben!

Egyedülálló zenei programra várja látogatóit szeptember 22-én a Klauzál Ház, ahol este hét órától Balázs János Junior, Liszt- és Prima díjas zongoraművész ad közös koncertet a Cziffra Fesztivál díjazottjaival. Balázs János, aki kisgyermekkora óta Cziffra György bűvöletében él, tizenegy évesen, amikor elkezdte tanulmányait a Zeneakadémián, elhatározta, hogy minden évben koncertezni fog a virtuóz zongoraművész tiszteletére. Az eleinte kevés nézőt vonzó, növendékkoncertként indult Cziffra-esteknek rövidesen a Zeneakadémia adott otthont – telt házzal, idén pedig már második alkalommal rendezték meg a fiatal zongoraművész által megálmodott Cziffra György Fesztivált. 
Balázs Jánossal, a Cziffra György Fesztivál művészeti vezetőjével e nagyszabású eseményről és a közelgő koncertről beszélgettünk.
– Milyen céllal hívta életre a fesztivált?
– A rendezvényt azzal a kifejezett szándékkal indítottam útjára, hogy méltóképpen őrizzük a világhírű magyar zongoraművész magas művészi színvonalú életművét és hagyatékát. A fiatal művészek zenei pályájának segítése, illetve a nagyközönség számára való bemutatása is alapvető célunk, hiszen Cziffra György életében létrehozott alapítványa is nem egy ma élő zongoraművészt indított el és segített a zenei pályán.
– Ön már nemegyszer muzsikált Budafok-Tétényben, így Balázs Jánost jól ismeri az itteni zeneszerető közönség, de mit tudhatunk a Cziffra Fesztivál ifjú tehetségeiről?
– Tóth Kamilla zongoraművész a legjobb Dubrovay László-mű előadásáért a 2016-os Cziffra Fesztivál Országos Zongoraversenyén egy másik nagyszerű művésszel, Varga Gergő Zoltánnal együtt különdíjat kapott. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója (tanára: Gulyás István – a szerk.), korábban pedig a Snétberger Központban mint korrepetitor tevékenykedett. Kokics Dorina Fanni, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola negyedik osztályos, klarinét szakos növendéke (tanára: Gyulai Endre – a szerk.), aki 2013-ban a XII. Országos klarinétversenyen második helyezést ért el, 2016-ban pedig a XIV. Országos Richter János klarinétversenyen harmadik lett. A tizennyolc évesnél fiatalabb művészek közül ő nyerte el idén februárban a Cziffra Fesztivál Ifjú Tehetség díját. Kállai Ernő Junior Prima díjas hegedűművész, a Magyar Állami Operaház koncertmestere, aki többek között a Carl Flesch Hegedűverseny győztese és a Nemzetközi Szigeti Verseny második helyezettje, a Cziffra Fesztivál Tehetségdíját érdemelte ki 2017-ben. Ezt a címet minden évben két, harminckét évesnél nem idősebb hangszeres művész kaphatja meg kimagasló teljesítményéért. 
– Milyen programmal készülnek a közös hangversenyre? 
– A koncerten főként a romantikus zeneirodalom legnagyobb alkotásai csendülnek fel, de természetesen szeretném bemutatni a közönségnek az ifjú muzsikusokat is, így a zenélés előtt rövid beszélgetést hallhat a közönség. A fiatal tehetségek nemcsak önállóan, de velem is játszanak majd, mert fontos, hogy a kamarazenélés, azaz az együtt zenélés örömét és rutinját megszerezzék. Ennek reményében rövid, ismert karakterdarabokat is előadunk a hangversenyen. (Tamás Angéla)
Jegyvásárlás és további információk a www.klauzalhaz.hu-n

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.