Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2018. december 19. szerda
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. január 11., csütörtök 14:54

Történelmi csúcson: hat év alatt megduplázta vagyonát a Miskolc Holding Zrt.
Történelmi csúcson: hat év alatt megduplázta vagyonát a Miskolc Holding Zrt.
Hat év alatt megduplázta vagyonát a Miskolc Holding Zrt.: 2016-ra, a korábbi 55 milliárdról, 101 milliárd forintra nőtt a városi közszolgáltató cégeket is tömörítő vállalatcsoport vagyona. Mindezt ráadásul úgy sikerült elérni, hogy közben egyetlen fillérrel sem emelték a víz, a távhő és 2012 óta a közösségi közlekedés díját sem. A vállalatcsoport eredménytartaléka a 2010-es mínusz 346 millió forintról mostanra több mint plusz 6,1 milliárd forintra nőtt – jelentette be Kiss János, Miskolc alpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.
 
A politikus hangsúlyozta: amíg a Fidesz-KDNP vezeti a várost, nem tér vissza az áremelések politikája, a fejlődés a jövőben is fenntartható.
2010-ben a Miskolc Holdingnak mint vállalatcsoportnak mínusz 346 millió forint volt az eredménytartaléka, 2016-ra ezt plusz 6 milliárd 115 millió forintra sikerült növelni. A teljes eredménytartalék jelen pillanatban is a beruházásokat és befektetéseket szolgálja, hogy meglegyen az alap, ami ezeket az értéknövekedési folyamatokat támogatja.
Kiss János elmondta: a vállalatcsoport alapozhatta volna a vagyonnövekedést, jövőjét és stratégiáját a lakossági díjemelésekre is, ez azonban fel sem merült. „Azt a fajta politikát, amelyik a díjemelésre terjedt volna ki, ezek a vállalatok elfelejtették. Csatlakoztak az országos rezsicsökkentési folyamatokhoz, amelynek köszönhetően a díjakat átlagosan 25 %-kal csökkentették. 2012. január elseje óta a miskolci tömegközlekedésben változatlanok a viteldíjak, a vonaljegy és bérletárak. Amíg a Fidesz-KDNP irányítja az országot és ezt a várost, addig nem is fogunk szakítani ezzel a politikával” – jelentette ki az alpolgármester.
Kiss János ismertette, hogyan nőtt 55 milliárdról 101 milliárd forintra a Miskolc Holding vállalatcsoport vagyona: „A megtermelt vállalati jövedelmeket és az elnyert pályázati forrásokat 2010 után a vállalatcsoport elsősorban beruházásokra és befektetésekre fordította. Olyan befektetésekre és beruházásokra, amelyek kitermelték saját bekerülési költségeiket. A pénz így visszaforog, újabb és újabb befektetések, beruházások jöhetnek létre.”
Kiss János ide sorolta az új villamosokat, a gázüzemű buszokat, az új CNG töltőállomást, a katasztrófatűrő szerverparkot, valamint az ipari park fejlesztésekkel, ingatlanokkal, víziközmű eszközökkel, a tapolcai ivóvíz tisztítóval és a távhővezeték-hálózat fejlesztésével kapcsolatos beruházásokat. „Látható, hogy mindezek nem kizárólag a Miskolc Holding gazdagodását szolgálják. Elsődleges szempont a lakosság kényelme és biztonsága. Ezek a beruházások ugyanakkor a gazdaságfejlesztési folyamatokat is elősegítik, vonzóvá teszik a várost a befektetők számára, s nem terhelik a miskolciak pénztárcáját. A beruházóknak ugyanakkor újabb és újabb befektetési területekre van szükségük, amelyek folyamatosan újabb közműfejlesztéseket igényelnek. A vagyonelem-bővülések tehát olyan eszközökben is jelentkeznek, amelyek nem öncélúak. Nem viszik a pénzt, hanem előbb-utóbb hozzák, és nem pusztán vállalati sikereket támogatnak, hanem az egész város gazdaságfejlesztését is” – hangsúlyozta Kiss János.
Az alpolgármester kiemelte: az elért fejlődés szemmel látható és fenntartható. „Azt gondoljuk, hogy a jövőben is ez az az út, amit a Miskolc Holdingnak járnia kell. Nem a lakosságra terhelt díjemelésekből kell biztosítani a vagyongyarapodást, hanem továbbra is olyan befektetésekre kell koncentrálni, amelyek megtérülnek, s újabb beruházásokra, gazdaságfejlesztő intézkedésre ösztönöznek.”
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.