Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS IV. kerület - Újpest Önkormányzata
2018. január 18., csütörtök 15:15

Kollégiummal bővül a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Újpesten
Szerkezeti átalakítást, átépítést követően kollégiummal bővül az Erdei Zsolt ökölvívó világbajnok nevével fémjelzett Madárfészek Akadémia székhelye, az Újpesti Halassy Olivér Sportközpont. A beruházás részleteit sajtótájékoztatón mutatták be ma délelőtt a Pozsonyi utca 4/c alatt található intézményben.
2014 januárjában nyitotta meg kapuit Újpesten, a Halassy Olivér Sportközpontban a Madárfészek Ökölvívó Akadémia, melynek elsődleges célja a honi ökölvívó-utánpótlás nevelése.
A szakmai munkát a népszerű ökölvívó irányítja az újpesti önkormányzat által biztosított létesítményben. A Madárfészek Akadémia megalapítása és működtetése nem csak egy személy nevéhez fűződik, mindezekről a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöksége döntött. A Magyar Állam és a MÖSZ az ökölvívó sportág jövőjének szempontjából kiemelkedően fontosnak tartja az Akadémia működését, amely a Szövetség utánpótlás-képzési rendszerének rendkívül fontos építőeleme, az állami segítséggel működtetett elit képzés a későbbiekben a felnőtt válogatottak alapját adja majd.
A megalakulást követően az első két ütem már megvalósult, a sportolók számára megépült a minden igényt kielégítő edzőterem, a rehabilitációs központ, a gyúró- valamint a kardió-szoba. A tervek szerint az akadémia tovább bővül, ugyanis rövidesen elkészül a harmincfős sportkollégium is. Az épület minden részét érintő átalakítást, felújítást az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázat elnyerésével sikerül megvalósítani.
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Madárfészek Ökölvívó Alapítványon keresztül és az újpesti Bródy Imre Gimnázium - közoktatási típusú sportiskolával, közösen vállalja fel a tehetséges, az ökölvívást versenyszerűen gyakorolni szándékozó, hátrányos helyzetű fiatalok és fiatal felnőttek felkészítését az eredményes tanulásra, versenyzésre.
Az akadémia eddigi működése igazolta fontosságát és fejlesztési irányának helyességét. A megnövekedett létszám és az elvégzendő feladatok nagysága szükségessé teszi a meglévő intézmény korszerűsítését. Az átalakítás lehetővé teszi, hogy az akadémia sportolóinak kollégiumi elhelyezést tudjon biztosítani, ami tovább emelheti a szakmai színvonalat.

Tervezett új építés
A csarnoképületben található tornatermek változatlanul megmaradnak. A földszinti kétnemű vendég vizesblokk felújításra és bővítésre kerül előtérrel. Az első emeleten a nagyterem főbejárat felőli végén, a tornaterem területéből leválasztva, a lépcsőházból nyíló módon irodát alakítanak ki. A fejépületen az első emelet fölött emeletráépítés készül. Az így létrejött második emelet, a meglévő lépcsőház légterében kialakított kétkarú, egyenes kialakítású vasbeton lépcsőn át közelíthető meg. A második emeleten 10 db, mosdós, zuhanyzós, WC-s, kollégiumi szoba készül diákok számára. A szobákhoz közös térként közösségi szoba kerül kialakításra. A főbejárat előtt és a csarnoképület edzőterme menekülő ajtói felett acélszerkezetű bejárati előtető készül. A bővítés hasznos alapterülete 347,79m2.

Tervezett korszerűsítési munkák
A homlokzat teljes felületén utólagos homlokzati hőszigetelő rendszer készül. A csarnok feletti lapos tető felújításra kerül. A meglévő rétegrend fölött egyenes rétegrendű lapos tető készül. A meglévő attika falakat az új rétegvastagsághoz igazodóan megmagasítják. A tekepálya feletti könnyűszerkezetes tető helyén egyenes rétegrendű lapostető és attikafal készül, az első ütemben elkészülő öltöző blokk kialakításához igazodóan. A tetőszerkezet tűzi horganyzott acél trapézlemez, lépésálló, nem éghető kőzetgyapot hőszigeteléssel, mely a határoló falakra támaszkodik. A meglévő nyílászárók helyére azokkal megegyező méretű, korszerű 5 kamrás bukó-nyíló nyílászárók kerülnek beépítésre. A tervezett belső válaszfalak gipszkarton falszerkezetből készülnek.

Dr. Zsigmond Barna Pál, Újpest társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta:
Újpest, Wintermantel Zsolt polgármester és Tahon Róbert jegyző – aki maga is nagy harcos, küzdősportos – és az önkormányzat vezetése első pillanattól támogatta az Akadémiát, szívügyük volt, hogy Újpestre kerüljön. Az önkormányzat ingyen adta használatba a csarnokot az Erdei Zsolt alapító és Wida József elnök által vezetett csapatnak. Ezen felül az önkormányzat évente 12 millió forinttal támogatja az Akadémia működését. 2017-ben ötödik alkalommal lett Újpest a legsportosabb város. Ez nem véletlen, hiszen önkormányzatunk és a polgármester úr kiemelt feladatnak tekinti a kerületi sport támogatását. Talán az Újpesti Torna Egylet jövendő olimpiai bajnokai is itt, ebben a teremben kezdik meg sportpályafutásukat. Ez a beruházás nemcsak a sportot, hanem a kerület egészét szolgálja - a  tömegsportot, a városfejlesztést és a legfontosabb, hogy gyermekeink egészségét.   

Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó, a Madárfészek Akadémia alapítója kifejtette:
Amikor 2014-ben elkezdtük ezt a gigantikus feladatot, nem gondoltuk volna, hogy 2018-ra ide érünk el. Reménykedtünk, hogy azzal a lehetőséggel, amit az Újpesti Önkormányzattól kaptunk, élni tudunk. A Madárfészek Akadémia egy elitképző. Ide az ország minden pontjáról érkeznek olyan versenyzők, akiktől azt reméljük, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket és ők lesznek a jövő olimpiai-, világ-, és Európa-bajnokai. A magyar államtól kapott támogatás és az önkormányzattól kapott lehetőség biztosította, hogy ha megfelelő szakmai háttérrel oda tudunk állni, akkor országelsők lehetünk az ökölvívásban, hiszen ez a létesítmény közép-európai szintű. A magyar ökölvívás, a magyar sport nevében, mint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke is szeretnék mindenkinek, aki segítette, támogatta munkákat, köszönetet mondani. 



5 csatolt kép Halassy látványtervDr. Zsigmond B.P.Madárfészek AkadémiaZsigmond, Erdei, WintermantelErdei Zsolt
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.