Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2018. április 25. szerda
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerületi Önkormányzata
2018. április 17., kedd 14:47

ECDL bizonyítványok kismamáknak
Az önkormányzat által kismamáknak szervezett egyedülálló ingyenes ECDL tanfolyamok bevezetése, 2011. óta 178 kerületi kismama szerzett európai számítógép kezelői bizonyítványt. Április 17-én a tanfolyam elindítása óta 2. alkalommal kerül sor 7 modulos ECDL bizonyítványok átadására. 15 fő kezdte el a haladó tanfolyamot, melyből 13-an sikeresen vizsgáztak.

 A polgármesteri hivatal Barna termében megrendezett ünnepélyes bizonyítványosztó rendezvényen a végzettek mellett megjelent dr. Tóth József polgármester, Pappné Vőneki Erzsébet tanfolyamszervező, Varga Attila, az ECDL vizsgaközpont Németh László Gimnázium igazgatója, valamint Juhász Gizella és Barna Krisztián is, akik a kismamák tanítását végezték.

Dr. Tóth József polgármester a végzetteket köszöntve örömének adott hangot, hogy olyan kismamákkal találkozhat ismét, akiknek korábban már átadhatta a 4 modulos alaptanfolyam elvégzését bizonyító dokumentumot. –A hivatalos adatok szerint kerületünk a főváros egyik legkeresettebb, igaz, hogy az ingatlan árakat tekintve az egyik legdrágább kerületévé fejlődött – mondotta a polgármester. –Az elmúlt években végrehajtott önkormányzati és beruházói lakásépítéseknek köszönhetően kerületünk lakosságának lélekszáma folyamatosan növekszik. Míg a ’70-es években 6-700 kisgyermek született városrészünkben, tavaly több, mint 1200 gyermek születésének örülhettünk. Az önkormányzat integrált városfejlesztési koncepciójának megfelelően az igényekhez alakítjuk bölcsődéink és óvodáink kapacitását, és a parkok, játszóterek fejlesztését is kiemelt feladataink között tartjuk számon. Mint ismeretes, az önkormányzat sokféle módon támogatja a családokat, és ezen belül a kisgyermekes szülőket, a lakáshoz jutástól kezdve egészen a munkába álló kismamák elhelyezkedését segítő európai számítógép kezelői tanfolyamokig. A most megszerzett 7 modulos vizsgabizonyítvány a munkaerőpiacon szakképesítés értékkel bír. Értesültem arról, hogy a végzősök közül vannak olyanok, akiket új képesítésük birtokában új munkahelyre várnak munkába állásuk megkezdésekor. Elismerésemet fejezem ki szorgalmukért és kitartásukért, s gratulálok a megszerzett 7 modulos ECDL jogosítványhoz, melyet most nagy örömmel adok át. Fogadják mellé ajándékunkat, egy pendrive-ot, mely emlékeztetheti önöket a tanfolyamunkon eltöltött egy évre – mondotta végezetül dr. Tóth József.

A polgármester ünnepi gondolatainak elhangzását követően Varga Attila, az ECDL vizsgaközpont Németh László Gimnázium igazgatója köszöntötte a végzős hallgatókat. –Fiatalabb koromban úgy gondoltam, hogy a sikeres élethez jogosítványra, nyelvtudásra és számítógépes ismeretekre van szükség, a papír voltaképpen nem számít –mondotta Varga Attila. –A helyzet azóta sokat változott: fontos, hogy a megszerzett tudásról nemzetközileg elfogadott bizonyítvány is a munkakeresők rendelkezésére álljon. Ezt a célt szolgálta a most befejezett, 7 modulos tanfolyam is. Megelégedésemre szolgál, hogy a vizsgázók közül egy személynek állást ajánlhattam, amit örömmel elfogadott. Kívánom, hogy mindannyian jól hasznosíthassák majd új képesítésüket, és szívesen gondoljanak a tanfolyamon töltött órákra.

Varga Attila jókívánságait követően dr. Tóth József polgármester átadta a végzősöknek bizonyítványaikat, majd a csoport nevében Bokodiné Bedő Anikó mondott köszönetet az önkormányzatnak az ingyenes továbbképzési lehetőségért. –Sokat segített számunkra, hogy a tanfolyam szervezői kikérték a résztvevők véleményét a tananyag súlyponti helyeinek megválasztásáról, és az a körülmény is, hogy a tanfolyam idejére biztosították a gyermekek felügyeletét azok számára, akik ezt más módon nem tudták volna megoldani. A bizonyítvány megszerzése engem is új álláshoz segített, amit külön megköszönök az önkormányzatnak –mondotta Bokodiné Bedő Anikó.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége és annak Polgármesteri Tago...
2016. május 27., péntek 21:49
Alapvető érték az önkormányzatiság, a helyi társadalom, a közösségek önrendelkezési joga.
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.