Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2019. április 21. vasárnap
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerületi Önkormányzata
2018. április 17., kedd 14:47

ECDL bizonyítványok kismamáknak
Az önkormányzat által kismamáknak szervezett egyedülálló ingyenes ECDL tanfolyamok bevezetése, 2011. óta 178 kerületi kismama szerzett európai számítógép kezelői bizonyítványt. Április 17-én a tanfolyam elindítása óta 2. alkalommal kerül sor 7 modulos ECDL bizonyítványok átadására. 15 fő kezdte el a haladó tanfolyamot, melyből 13-an sikeresen vizsgáztak.

 A polgármesteri hivatal Barna termében megrendezett ünnepélyes bizonyítványosztó rendezvényen a végzettek mellett megjelent dr. Tóth József polgármester, Pappné Vőneki Erzsébet tanfolyamszervező, Varga Attila, az ECDL vizsgaközpont Németh László Gimnázium igazgatója, valamint Juhász Gizella és Barna Krisztián is, akik a kismamák tanítását végezték.

Dr. Tóth József polgármester a végzetteket köszöntve örömének adott hangot, hogy olyan kismamákkal találkozhat ismét, akiknek korábban már átadhatta a 4 modulos alaptanfolyam elvégzését bizonyító dokumentumot. –A hivatalos adatok szerint kerületünk a főváros egyik legkeresettebb, igaz, hogy az ingatlan árakat tekintve az egyik legdrágább kerületévé fejlődött – mondotta a polgármester. –Az elmúlt években végrehajtott önkormányzati és beruházói lakásépítéseknek köszönhetően kerületünk lakosságának lélekszáma folyamatosan növekszik. Míg a ’70-es években 6-700 kisgyermek született városrészünkben, tavaly több, mint 1200 gyermek születésének örülhettünk. Az önkormányzat integrált városfejlesztési koncepciójának megfelelően az igényekhez alakítjuk bölcsődéink és óvodáink kapacitását, és a parkok, játszóterek fejlesztését is kiemelt feladataink között tartjuk számon. Mint ismeretes, az önkormányzat sokféle módon támogatja a családokat, és ezen belül a kisgyermekes szülőket, a lakáshoz jutástól kezdve egészen a munkába álló kismamák elhelyezkedését segítő európai számítógép kezelői tanfolyamokig. A most megszerzett 7 modulos vizsgabizonyítvány a munkaerőpiacon szakképesítés értékkel bír. Értesültem arról, hogy a végzősök közül vannak olyanok, akiket új képesítésük birtokában új munkahelyre várnak munkába állásuk megkezdésekor. Elismerésemet fejezem ki szorgalmukért és kitartásukért, s gratulálok a megszerzett 7 modulos ECDL jogosítványhoz, melyet most nagy örömmel adok át. Fogadják mellé ajándékunkat, egy pendrive-ot, mely emlékeztetheti önöket a tanfolyamunkon eltöltött egy évre – mondotta végezetül dr. Tóth József.

A polgármester ünnepi gondolatainak elhangzását követően Varga Attila, az ECDL vizsgaközpont Németh László Gimnázium igazgatója köszöntötte a végzős hallgatókat. –Fiatalabb koromban úgy gondoltam, hogy a sikeres élethez jogosítványra, nyelvtudásra és számítógépes ismeretekre van szükség, a papír voltaképpen nem számít –mondotta Varga Attila. –A helyzet azóta sokat változott: fontos, hogy a megszerzett tudásról nemzetközileg elfogadott bizonyítvány is a munkakeresők rendelkezésére álljon. Ezt a célt szolgálta a most befejezett, 7 modulos tanfolyam is. Megelégedésemre szolgál, hogy a vizsgázók közül egy személynek állást ajánlhattam, amit örömmel elfogadott. Kívánom, hogy mindannyian jól hasznosíthassák majd új képesítésüket, és szívesen gondoljanak a tanfolyamon töltött órákra.

Varga Attila jókívánságait követően dr. Tóth József polgármester átadta a végzősöknek bizonyítványaikat, majd a csoport nevében Bokodiné Bedő Anikó mondott köszönetet az önkormányzatnak az ingyenes továbbképzési lehetőségért. –Sokat segített számunkra, hogy a tanfolyam szervezői kikérték a résztvevők véleményét a tananyag súlyponti helyeinek megválasztásáról, és az a körülmény is, hogy a tanfolyam idejére biztosították a gyermekek felügyeletét azok számára, akik ezt más módon nem tudták volna megoldani. A bizonyítvány megszerzése engem is új álláshoz segített, amit külön megköszönök az önkormányzatnak –mondotta Bokodiné Bedő Anikó.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.