Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2019. január 18. péntek
Hírek témák szerint

MOHÁCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. április 25., szerda 14:27

Startol a piac átfogó fejlesztése, mintegy félmilliárd forintból korszerűsítik
A jövő nyárig tartó munkák idején a Városház utcában zajlik az árusítás


Deformálódott, elkoszolódott, helyenként így-úgy összetákolt tetők, sérült, repedezett, több helyen javított, egyenetlen térburkolat, számos helyen gödrök, rozsdás vasasztalok, árnyékolók, téglákkal aládúcolt sátorvasak, itt-ott térdig érő gaz – egyebek mellett ilyen „látványosságokkal” is találkozhatnak a piacon megforduló vásárlók. Ez a múlt és a jelen, ám a jövő már egészen másként fest: félmilliárd forintból hamarosan teljesen megújul városunk nagymúltú elárusítóhelye, amely jövő nyártól megszépülve, új funkciókkal, huszonegyedik századi infrastruktúrával fogadja a kereskedőket, őstermelőket és természetesen a vásárlóközönséget.

A Mohács Város Önkormányzata által megvalósuló „TOP-1.1.3-15-BA1-2016-00002” azonosító számú „Mohácsi piac fejlesztése” című projekt 500.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült 2017-ben. A kivitelezés előkészítése lezárult, a szükséges engedélyeket és hatósági jóváhagyásokat az önkormányzat megszerezte, így minden akadály elhárult az elől, hogy a közbeszerzési eljárás lezárásaként aláírásra kerüljön a vállalkozási szerződés.


A kivitelezés során a város központjában – ki ne tudná? –, a Jókai Mór utca 8-10. szám alatt kialakult tömbbelsőben működő piac fejlesztése, átépítése valósul meg. Ennek révén a piactér közepén új fedett-nyitott árusítótér létesül, melyen parkolótetőt alakítanak ki. A parkolószint felett napelemek kapnak helyet, ezen felül két darab elektromosautó-töltőt szintén létrehoznak. Joggal vetődik fel Olvasóinkban a kérdés: mindezt hogyan lehet majd megközelíteni? Úgy, hogy a Jókai utca felől egy kétirányú forgalmú, jegesedés elleni védelemmel ellátott rámpát építenek. Ettől északra a piac működéséhez szükséges helyiségek, illetve zöldterületek, zöldtetők kerülnek kialakításra, az árusító tér körbejárhatóságát biztosítva utcabútorokat helyeznek el.


A projektben tervezett megújulóenergia-hasznosítás a fenntartható energiagazdálkodás megvalósulásához járul hozzá, a vonzóvá tett piaci környezet pedig bevonzza a környező települések termelőit és a lakosságot, s a remények szerint a turistákat is – mindez a keresleti-kínálati oldal erősödéséhez, s a gazdaság élénküléséhez egyaránt hozzájárul.


A kivitelezési munkák május első napjaiban veszik kezdetüket és várhatóan 2019. június 30-án zárulnak. A piac működését e több mint egy év alatt is biztosítják: a kistermelők és árusok részére a Városház utcát jelölte ki árusító helyszínként az önkormányzat, a piacon jelenleg működő boltokat pedig a Városház utca felőli bejáraton, a munkaterülettől elzárt közlekedők segítségével lehet majd elérni. Az átmeneti idő esetleges kényelmetlenségeiért önkormányzatunk kéri a vásárlók és a kereskedők türelmét, megértését!
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.