Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2019. január 17. csütörtök
Hírek témák szerint

BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2018. május 14., hétfő 11:07

Kínai hallgatói delegáció Bordányban
A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanuló kilenc kínai joghallgató tett látogatást településünkön. A Sanghajból és Xianból érkezett diákok, Dr. Varga Norbert docens által koordinált Gateway program révén, három hónapot töltenek Magyarországon. A program keretében közigazgatási jogot oktató Dr. Józsa Zoltán docens javaslatára, rendhagyó óra keretében érkeztek a hallgatók a számunkra nem mindennapi látogatásra.
A Bordányban szervezett tanulmányi kiránduláson a magyar közigazgatással, önkormányzatunk, intézményeinek munkájával ismerkedhettek meg. Az érdeklődő, nyitott fiatalok a szociális központot, a faluházat és az óvodát, sőt zárásként még a Hermina tanyát is meglátogatták.
A diákokat Fodor Ákos jegyző köszöntötte a Faluház előtt, ahonnan átsétáltak a Polgármesteri Hivatalba. Itt megismerkedhettek Bordány múltjával, az önkormányzat működésével. A hivatalból egy rövid buszos túrát követően az óvodába érkezett meg a delegáció. Mivel az óvodába érkezésükkor éppen még aludtak a gyerekek, szinte lábujjhegyen sétálták végig az épületben, bekukucskálva egy-egy csoportszobába, s mosolyogva figyelték a picik ébredését. A hallgatók a nevelési program mellett tájékoztatást kaptak a bővítési munkálatokról is, amely épp ezen a napon kezdődött el. A vendégek megcsodálták a bordányi ovisok alkotásait a csoportszobák előtt elhelyezett faliújságokon. Természetesen számos fotó is készült a kézműves termékekről.
A látogatókat a szociális központban helyben sütött kaláccsal, teával és égetett cukorkás édességgel várták a dolgozók. Itt rövid összefoglalót hallhattak a központ tevékenységéről, szolgáltatásairól. Bepillanthattak az idősek garzonlakásaiban élők mindennapjaiba is. Az idősek örömmel kalauzolták a messziről jött fiatalokat, bepillantást engedve mindennapi életükbe.
A Faluházban Börcsök Roland vezette végig a csoportot, ismertetve az igénybe vehető szolgáltatásokat, a közösségi terek funkcióit. A könyvtárlátogatást követően néhányan a kihelyezett használt könyvekből is vásároltak egyet-egyet emlékül, ezzel is támogatva a ház működését.
Az ifjúsági információs pontban a vendégek betekintést nyerhettek az ifjúsági önkormányzat munkájába, s a közösségi térben folyó szakmai munkába. Érdekes találkozásnak is tanúi lehettünk, hiszen megismerkedhettek portugál önkénteseinkkel, sőt a környező településekről érkezett fiatalok vezetőképzésén résztvevőkkel is.  
A kínai hallgatók bordányi programja a Hermina tanyán zárult. Megtekintették az ott berendezett kiállítást, írtak a vendégkönyvbe, majd buszra szálltak. A tartalmas szakmai nap végén vendégeink remélhetőleg szép emlékekkel tértek vissza Szegedre.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.