Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 18. csütörtök
Hírek témák szerint

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. május 18., péntek 15:29

Lerakták a Kaposvári Közlekedési Központ alapkövét
– A 180 milliárdos Németh István program részeként Kaposvár történetének talán eddigi legnagyobb közlekedési beruházását kezdjük el. Az évszázad beruházási programjának egyik legnagyobb és legfontosabb eleme a mintegy 17 milliárd forintért épülő Kaposvári Közlekedési Központ – emelte ki Szita Károly polgármester az ünnepélyes alapkőletételen.

– Egy város soha nincs kész! Még akkor sem, ha az elmúlt időszakban történelmi pillanatok részesei lehettünk. Mert nem kétséges, hogy történelmi pillanat volt, amikor bejelentettük és elkezdtük építeni a kétszer kétsávos 67-es gyorsutat, ezzel közvetlen autópályakapcsolatot létesítve Kaposvárnak. Történelmi pillanat volt az, amikor nekiálltunk felújítani a Csiky Gergely Színházat, vagy amikor egy új városrész kialakításába kezdtünk a kórház egykori déli tömbjének a helyén. És az is, amikor új ipari parkok kialakításába fogtunk, a régieket pedig felújítjuk. De a történelmi pillanatok közé sorolható az új, 10 pályás versenyuszoda és az új, nagyobb és modernebb városi sportcsarnok építése, valamint az összes kaposvári orvosi rendelő felújítása is – jegyezte meg a polgármester.

– Történelmi pillanat a mai is, hiszen a Németh István program keretében Kaposvár történetének talán eddigi legnagyobb közlekedési beruházását kezdjük el. Naponta 32 ezer kaposvári és környező településen élőnek lesz ez öröm. Ez lesz az ország első ilyen beruházása. A beruházás várostörténeti jelentősége sem kétséges, hisz csaknem 130 év után újra közelebb kerül egymáshoz a vasút által ketté szabdalt belváros és a Donner. A vasút 1872-ben épült, 1897-ben szűnt meg a közvetlen átjárás a Donner és a belváros között, akkor ezért a donneri polgárok el is akartak szakadni Kaposvártól – jegyezte meg Szita Károly.

– Hamarosan egy helyre kerül a helyi és a távolsági pályaudvar. Átalakul az Achim András utca–Petőfi tér–Vasútállomás–Csik Ferenc sétány közötti terület. Új körforgalmak épülnek – a Béla Király utca végénál és a Baross Gábor utcai csomópontban –, felszámolva ezzel a balesetveszélyes kereszteződéseket. Új felüljáró lesz a Béla Király utcában, új út a Béla Király út és a Csik Ferenc sétány között. Utóbbi azért is fontos, mert így a Rómahegyről a fél város megkerülése nélkül eljuthatunk a Donnerba. Buszparkolók és személyautó parkolók épülnek, és a mostani helyett egy új, nagyon szép gyalogos és kerékpáros felüljáró is épül a régi helyett – tette hozzá Szita Károly polgármester.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.