Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. március 22., hétfő 12:13

Szentek és álszentek, avagy országgyűlési képviselő
Természetes, hogy Bajnai Gordon Miniszterelnök úrtól nem várok választ a korábban írt nyílt levelemre, hiszen elfoglalt ember, s mindezt tetézi a kampányidőszak és a Brit Trónörökös-pár látogatása.
Abban azonban biztos voltam, hogy a Szerencsi Tanult Polgármester Kolléganőm a Miniszterelnök úrnak reagálni fog úgy, „hogy neked mondom fiam, hogy a menyem is megértse”.


Nos azt hiszem, hogy a Bodrogkeresztúri Hulladéktelep létesítésénél melléfogott, mert ott csak alapító tag voltam, mint megannyi polgármester kollégám. De azért valamit jól kikapirgál Tanult Kolléganőm. Igen, a Bodrogkeresztúri Építési Törmelék Feldolgozó építésének valóban társgesztora voltam. A hulladéktelep építés, majd bővítés (egy eldugott helyen van), valamint a törmelék feldolgozó ügyében egyezségre jutottunk a borászokkal. Való igaz, hogy nem örültek neki, de nem kezdtek semmilyen kampányba, mert a telepből annyi látszik, mint Szerencs város, Tokaj felé eső részének kisebb ipari üzemei. Vajh, ha csak ennyit jelentene az erőmű beruházás!
Egyébként a Szerencs melletti kisebb üzemek építése ellen sem ágáltak a borászok soha!


De, ami ebben az ügyben érdekes, mondhatnám, hogy pikáns az, az hogy  Szerencs város évek óta a Bodrogkeresztúri telepre hordja valamennyi kommunális hulladékát és építési törmelékét.
Nos, ezek után álszenten azt mondani, hogy aggódik „Hegyalját elborító” hulladék elhelyezése és az ezzel járó forgalom miatt, óriási csel. Egyébként a telep nem látszik a hulladékszállító gépkocsik épp, hogy érintik Tokaj-hegyalját, hetente egyszer járnak, ezért az egész okos megfogalmazás „enyhe csúsztatás”!


A következők azonban egyértelműen biztosak:
·         Ha Tanult Kolléganőm nem lenne országgyűlési képviselő, akkor az erőmű ötlete sem merült volna fel Szerencsen,
·         Ha Tanult Kolléganőm nem lenne országgyűlési képviselő, akkor a Gazdasági Minisztérium és a Kormány nem állt volna az erőmű projekt mellé
·         Ha Tanult Kolléganőm a cukorgyárral foglalkozott volna elsősorban, s nem a szalmaégető, energiafű égető, - Isten bocsásson meg a kísértéstől, remélem csak pletyka - szemétégető erőmű, akkor befolyásos Országgyűlési Képviselőként meg tudta volna menteni a tradicionális cukorgyárat.
·         Ha tanult Kolléganőm, azzal ámítja a választóit, hogy az erőmű megoldja szerencs munkaerő mérlegét, akkor a Jó Isten ítélőszékénél bizonyára számon kérik ( ha egyáltalán vallásos), s azért sem kapna piros pontokat, hogy polgármester kollégáit is ”megmérgezte„ ezzel az illúzióval.
·         Ha Tanult Kolléganőm nem lenne országgyűlési képviselő, akkor soha nem tudta volna elintézni, hogy a 37-s út Szerencsi átkelési szakaszát négy-sávúsítsák, mikor a tervezett négy-sávúsított út előtt, és után is kétsávos a főút továbbra is. Útügyi szakemberek szerint ez baleset veszélyes és indokolatlan, mert a város belső forgalma ezt nem indokolja!
·         Ha Tanult  Kolléganőm országgyűlési képviselőként képviselné az egyszerű emberek ügyét is, akkor eljárt volna abban, hogy a ma már a jóformán csak „lánckerekes traktorral” közlekedhető 38-s út Zempléni szakaszát vették volna előre Szerencs helyett, hogy az emberek ne szenvedjenek, és ne legyenek állandó balesetveszélynek kitéve.


Magam részéről, hiszek Bajnai Gordon Miniszterelnök Úr hazafiságában, és döntésénél nem szirénekre, hanem a lelki ismertére fog hallgatni. Ha nem tenné, nem mondhatná el „hogy amit rám kentek a századok, lemossuk a gyalázatot”.


Tanult Kolléganőmmel pedig egy dologban egyezségre kell jutni, Velem – és a többi kollégával együtt, hogy ha rosszul, ha jól megy az országnak, nekünk együttesen is hazafinak kell lenni, hiszen annyi közös szép, felemelő munka vár még ránk, amely annyi örömet hozhat még.


Azonban a választási törvény módosításakor el kellene gondolkodni azon, hogy polgármesternek szabad-e országgyűlési képviselőnek lenni! Szerencs jó példa erre!  Ha tanácsot adhatnék az Országos Versenyhivatalnak, megtámadnám ezt a dolgot az Alkotmánybíróságnál, hiszen már 20 év telt el a magyar demokráciából, a jelenlegi helyzet nem versenysemleges!


Májer János
Tokaj város polgármestere
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.