Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2018. július 3., kedd 13:51

Új bölcsődei férőhelyek létesítése a csepeli Kertvárosi Bölcsődében
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata gondozásában felújítási és bővítési munkálatok indulnak a Csepeli Kertvárosi Bölcsődében, amely során 36 új bölcsődei férőhely létesül, emellett 130 férőhely megújul. 307,6 millió Ft európai uniós támogatással valósulhat meg a fejlesztés.
Napjaink egyik kiemelt célkitűzése a népességfogyás lassítása, megállítása, ezzel együtt a népszaporulat javítása a gyermeket vállaló családok komplex segítésével. Ennek egyik pilléreként a CSOK az otthonteremtést segíti, a GYED támogatja a kisgyermekes családok anyagi stabilitását, mellette a GYED extra bevezetése jelentős ösztönző a minél korábbi visszatérésre a munka világába. Mindezekből fakadóan mind többen igénylik a bölcsődei ellátást. A csepeli bölcsődék 446 férőhelye évek óta 100%-os kapacitás kihasználtsággal működik, emellett a bölcsődébe jelentkező gyermekek több mint 10%-a várólistán tartózkodik.
A beruházás célja a Csepelen rendelkezésre álló bölcsődei férőhelyszám bővítése, ezáltal a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalásának támogatása. A férőhelybővítés megoldást jelent a 0-3 éves korosztály napközbeni ellátásának biztosítására. Ennek során a Csepel Kertvárosi Bölcsőde intézményt egy külön épületszárnnyal bővítjük, a tervezett bővítményben egy nevelési-gondozási egységet alakítunk ki, amelyhez 3 gyerekszobát építünk a szükséges helyiségekkel. Az egész intézmény kiszolgálásához tervezünk még egy sószobát és egy mozgásfejlesztő szobát is, az azokhoz feltétlenül szükségesnek tartott kiszolgáló helyiségekkel együtt. A bővítményt a hátsókertben építjük, viszonylag messze a meglévő épülettől, így a két szárny közötti játszóudvar megmaradhat.
Az eszközbeszerzés során az új épületrészhez szükséges berendezéseket kívánjuk beszerezni a projekt keretében, illetve az egységes színvonalú szolgáltatás garantálása érdekében cserélni kívánjuk a meglévő bölcsőde elhasználódott eszközeit is. A napközbeni ellátáshoz és a kényelmes, barátságos környezet kialakításához szükséges feltételek megteremtése a cél. További szempont a 0-3 éves korú gyermekek játéktevékenységi szintjének megfelelő bel- és kültéri játszóeszközök beszerzése, amely kis- és nagy mozgásukra, reflektív érzékelésükre, alapvető készségeik fejlesztésére, kreativitásukra egyaránt pozitív hatással van. A speciális játékok használatával a kisgyermekek képességeinek fejlesztésére, önállóságuk biztosítására, az őket körülvevő világ megismerésére helyeződik a hangsúly.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.