Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. augusztus 31., péntek 11:32

Autóipari nagyvállalat a miskolci kultúra szolgálatában
Autóipari nagyvállalat a miskolci kultúra szolgálatában

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. ügyvezetése arról, hogy a város és a vállalat a jövőben a városi kulturális élet területén is szorosan együtt kíván tevékenykedni. A város folyamatosan igyekszik bevonni a helyi vállalatokat a város kulturális életébe, növelve ezzel Miskolc gazdasági és idegenforgalmi vonzerejét is; az SEG Automotive miskolci vállalatában pedig lelkes partnerre talált e törekvés teljesítéséhez.
A vállalat és az önkormányzat arról állapodtak meg, hogy elősegítik neves művészek, szakemberek városi rendezvényeken, nemzetközi fesztiválokon történő megjelenését, szereplését. Bátorítják az együttműködést országaik kulturális és művészeti intézményei, alkotóművészei és művészeti szakemberei szakmai egyesületei, szervezetei és szövetségei között.
A helyi kulturális értékek megőrzése és a közművelődési tevékenység támogatása érdekében folyamatosan keresik és feltárják az együttműködésben rejlő további lehetőségeket, esetlegesen a közművelődési intézmények fejlesztése területén is. A közös célok megvalósítása érdekében a vállalat és a város folyamatos párbeszédet folytat a közösség igényeiről, és azok teljesítési lehetőségeiről.
„Nagyon örülünk a megállapodásnak a várossal, hisz a közös cél - a kulturális értékek megőrzése és a szolgáltatások, városimázs fejlesztése, magas színvonalú rendezvények biztosítása - elérése érdekében szükségesnek tartjuk a szoros együttműködést - mondta Uwe Mang, a világszerte 14 országban jelen lévő autóipari beszállító vállalat gazdasági ügyvezető igazgatója.
„A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. a helyi szervezetek, az egészségügyi rendszer, az oktatás, a kultúra és a sport támogatására is nagy hangsúlyt fektet. Ez része a régiós stratégiának. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalat segített a Magyar Vöröskeresztnek, támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Miskolci Mentőállomás munkáját, szoros együttműködést ápol a Miskolci Egyetemmel, nemrég pedig a régió legnagyobb sportklubjaként ismert Diósgyőri VTK szponzoraként is bemutatkozott - fogalmazott Günter Schulze, a folyamatosan fejlődő miskolci üzem műszaki ügyvezető igazgatója.
Dr. Kriza Ákos polgármester hangsúlyozta: „Miskolc és a helyi gazdasági szereplők közös célja minél nagyobb számú szakképzett munkaerő bevonzása a városba. A kiváló képzést adó programok és a helyi gazdaság fejlődése mellett azonban fontos, hogy milyen munkán kívüli lehetőségeket - magas színvonalú szolgáltatásokat, oktatást, kikapcsolódási lehetőségeket - tud kínálni a város. Az SEG Automotive csoport helyi gyáregysége pedig a gazdaság és a városfejlesztés, valamint a kultúra támogatása révén hozzájárul Miskolc versenyképességének és vonzerejének növeléséhez.”


Az SEG Automotive vállalatról

Az SEG Automotive története szorosan összefügg az autózás történetével. Az indítómotorokat és generátorokat gyártó, nagyhírű BOSCH részlegből 2018-ban alakult társaság több mint egy évszázados járműipari innovációt tudhat maga mögött, az indítómotoroktól, a generátorokon és a start-stop rendszeren át az lágy (mild) hibrid megoldásokig. Az SEG Automotive aktív szereplőként alakítja a járműipar robbanómotoroktól az elektromos meghajtásig vezető útját, hatékony CO2 csökkentést lehetővé tevő megoldások szállításával minden motortípushoz. Autóipari szempontból a világ 16 legfontosabb piacán jelen levő, több mint 8 000 alkalmazottat foglalkoztató SEG Automotive a legmagasabb színvonalú mérnöki megoldásokat és termékszakértelmet biztosító hálózatot működtet, Németországtól Kínáig. A társaság termékeit a legmodernebb technológiai megoldások és legmagasabb szintű minőségi standardok teszik egyedülállóvá: világszerte szinten minden autóipari OEM társaság az SEG Automotive testre szabott megoldásait használja személy- és haszongépjárművekhez egyaránt. Magyarországon a vállalat Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven működik.
 
A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.-ről
 
A mintegy 100 éves múltra visszatekintő indítómotorok és generátorok üzletág 2003 óta van jelen Miskolcon. A vállalat autóipari termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.
A folyamatos fejlődés eredményeként a legyártott termékek, és ezzel párhuzamosan a munkavállalók száma folyamatosan nő, a vállalat a régió egyik legfontosabb munkáltatójává vált, és folyamatosan fejlődik.
A fejlesztési csoport az önindítók és generátorok fejlesztésén túl közreműködik a BRM, azaz a Boost Recuperation Machine fejlesztésében is.
 
   
 
 
 
 
 
 
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.