Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. október 11., csütörtök 09:56

Miskolc az ország legnépszerűbb akadályfutó versenyére készül
Változások a közlekedésben, parkolásban október 12-14 között


Miskolcon, a Csanyik-völgyben, bükki környezetben rendezik meg október 13-14-én Magyarország legnépszerűbb akadályfutó versenyét. A Spartanra Miskolc 8 állomásos kalandparkkal is készül. A versenyre közel nyolcezer résztvevőt, és több tízezer látogatót várnak a szervezők, amiatt jelentősen megváltozik a nyugati városrész közlekedési rendje.

A Spartan Miskolc versenyközpontját jelentő fesztiválterületre, a Csanyik-völgybe, október 12-én, pénteken 8:00 órától október 14-én, vasárnap 21:00 óráig nem lehet majd autóval felhajtani. A Hegyalja és Vadas Jenő utcában megállni tilos lép életbe péntek délutántól vasárnap estig.
A Sportliget utcán és a Vendég úton teljes hosszában megállni tilos korlátozás lép hatályba október 12-én péntek délutántól október 14-én vasárnap estig. Ez érvényes lesz a Diósgyőri Uszoda és a DVTK Edzőközpont főépülete közötti útszakaszra is.
Október 13-án, szombaton és október 14-én vasárnap mindkét irányban megszűnik a közlekedés a Sportliget út Penny Market – Vendég utca szakaszon. A DVTK Edzőközpontot és a Diósgyőri Uszodát a DVTK Stadion vagy a Lorántffy Zsuzsanna utca felől lehet gépjárművel megközelíteni.

Október 13-án, szombaton 06:00 és 10:00 óra között megnövekedett forgalomra lehet számítani az M30-as autópálya Miskolc Déli csomópontjától a Futó utca, Csermőkei út, Gózon Lajos út, Lorántffy Zsuzsanna útvonalon. A szervezők azt kérik, aki nem a versenyre tart és teheti, október 13-án kerülje el az érintett utakat a kora reggeli és délelőtti időszakban.


Parkolás, helyi járatok
A versenyzők és kísérőik számára a DVTK Stadion környezetében jelölnek ki parkolóhelyet a szervezők. Innen a résztvevőket az MVK Zrt. különjáratai szállítják majd a versenyhelyszínre, a Csanyik-völgybe, 6-8 perces követési idővel, a Stadion nyugati oldalán lévő parkolóból indulva.
A Fesztiválterület megközelítésére az MVK Zrt ingyenes Spartan különjáratot indít Felső-Majláth - Majális Park között október 13-án szombaton 09:30-tól 20:20-ig, október 14-én vasárnap 11:00 óra és 18:30 között.


Miskolc Fun Zone: versenyzőknek, érdeklődőknek
A Miskolc Fun Zone többek között ingás és rönkös akadályelemekkel, vietnámi híddal várja a résztvevőket és a kilátogató érdeklődőket egyaránt. Aki sikerrel veszi az akadályokat, egyedi, Miskolc dizájnos garantált ajándéktárgyakkal lehet gazdagabb. A Miskolc Fun Zone azoknak is érdekességekkel, információval szolgál, akik a város iránt érdeklődnek. A Miskolc Fun Zone október 13-án, szombaton 9.30-tól 17.30-ig, október 14-én, vasárnap 9.30-tól 17.00 óráig várja vendégeit a Csanyik-völgyben felépített versenyközpontban.


2 napig korlátozott nyitva tartás a Miskolci Állatkertben
A Spartan ideje alatt a Miskolci Állatkert csak az előre bejelentett csoportokat és a verseny résztvevőit fogadja. Az MVK ZOO járata nem üzemel, viszont helyi járattal a Majális-parki buszmegállóig továbbra is biztosított az eljutás. A fenti időszakban autóval sem megközelíthető a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. A versenyt követően, október 15-től a megszokott téli nyitva tartás és közlekedési rend várja a látogatókat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.