Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. december 7., péntek 17:18

Kínai vendégek a Wescastban
Együttműködési megállapodást kötött Magyarország és Kína 2017-ben, amit Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködési keretének (16+1) lefektetése követett.

Ennek alsóbb szintű folytatásaként látogatott Oroszlányban szerdán Sichuan Tartomány, Mianyang városának, Youxian kerületi párttitkára, Jiang Bin, aki szándéknyilatkozatot írt alá Lazók Zoltán polgármesterrel a Wescast gyárban.

Mint az a dokumentumban olvasható: a Kínai Népköztársaság Szechuán tartomány Mianyang város Youxian kerülete és Oroszlány városa az “Egy övezet, egy út” és a Kína – közép-kelet európai országok (16+1) együttműködésének keretein belül kifejezi szándékát annak érdekében, hogy a felek barátságos kapcsolatát fejlesszék, előmozdítsák a gazdasági, társadalmi és kulturális területeken való együttműködést és ezt szándéknyilatkozatban rögzítsék. Mindkét fél megegyezik abban, hogy erősítik az önkormányzatok közötti magas szintű látogatásokat, a közös érdekű területeken folytatott információcserét és a gyakorlati együttműködésre vonatkozó projektek megvitatását. Az elmélyült elkötelezett együttműködés, valamint a gyakorlati együttműködés eredményeként mindkét fél megbeszélést folytat a barátságos együttműködési kapcsolatok létrehozásáról, majd a baráti együttműködési megállapodásokat megfelelő módon írják alá. A szándéknyilatkozat aláírását követő megbeszélésen Lazók Zoltán tájékoztatta a kínai delegációt a város fejlődéséről, a Tudományos és Technológiai Park jelentőségéről a település életében.

Mint elmondta, a parkban számos mikro- és kisvállalkozás, illetve közepes- és nagyvállalat működik. Az utóbbiak részben az autóiparhoz, részben a vegyiparhoz kapcsolódnak és nemcsak a szűkebb térség, hanem országos szinten is meghatározó vállalkozások. Az autóipari beszállítók részéről az amerikai BorgWarner-csoport több ágazatának gyáregységei, valamint a kínai Wescast üzeme találhatók itt. A vegyipart a francia SUEZ Water and Solutions Technologies képviseli. A park cégei 3 milliárd forintos iparűzési adójukkal a település költségvetésének komoly hányadát biztosítják, s mindezek mellett társadalmi szerepvállalásuk részeként támogatják a civil és sportéletet is. 2017-es árbevételi eredménye alapján Magyarország 500 legnagyobb vállalata között a BorgWarner a 69, a Suez a 202, a Wescast a 377. helyezést érte el. A megye legnagyobb árbevételű társaságai között 3. a BorgWarner, 9. a Suez és 19. a Wescast.

2018. 12. 05.




Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.