Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2019. augusztus 19. hétfő
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2018. december 19., szerda 06:23

Óbuda-Békásmegyer polgármestere válaszol az ellenzéki képviselők megkeresésére
Nyílt levelet írtak ellenzéki önkormányzati képviselők Kiss Anitának, a III. kerületi önkormányzat jegyzőjének az MTVA-t érintő birtokvédelmi ügyben. A kerület polgármesterének válaszát az alábbiakban olvashatják.                

Dr. Kiss László
önkormányzati képviselő részére
Tisztelt Képviselő Úr!
Ön, Béres András és Burján Ferenc képviselőtársával közösen nyílt levélben fordult tegnap Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat jegyzőjéhez, Kiss Anitához, megpróbálva befolyásolni őt egy hatósági ügy érdemi ügyintézése során.
A levelük alapján egyértelműen megállapítható, hogy Önök kiválóan tájékozottak voltak a tegnapi nap eseményeivel kapcsolatban, ezért nagyon sajnálom, hogy maguk is asszisztáltak egy szégyenteljes politikai akcióhoz, ahelyett, hogy inkább együttérzésüket fejezték volna ki Jegyző asszony felé azért, hogy a hatósági feladatainak végzése közben őt, minden alap nélküli és tisztességes emberekhez méltatlan inzultusok érték párttársaik részéről.
Jegyző asszony szakmai kvalitásait Önök nagyon jól ismerik, hiszen Kiss Anita, 2010 decembere óta, tehát immáron nyolc éve jegyzője Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának és munkáját példaértékű szakmaisággal és odafigyeléssel végzi, amelyet Önök is megtapasztaltak a képviselőtestület működésével összefüggésben.
Jól tudják Önök azt is, hogy eddigi munkáját minden esetben pártatlanul, kizárólag a jog talaján át végezte, ezért elvárható lett volna az Önök, mint Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat képviselőtestületének tagjai részéről, hogy ebben a rendkívüli megterhelést jelentő helyzetben ne a rövid távú politikai érdekeik mentén nyilvánuljanak meg.
Önök – s különösen Ön, mint frissen végzett jogtudor – azt is nagyon jól tudták, hogy Jegyző asszony nem önszántából, s Önökkel ellentétben nem politikai érdekekből vezérelve, hanem egy kérelemre indult hatósági ügyben – amelyhez szigorú jogszabályi előírások kötődnek – járt el tegnap hatósági személyként az MTVA székházában.
Önök azonban, bár Jegyző asszonyt személyesen is jól ismerik, nemhogy inkább abban nyújtottak volna segítséget, hogy a hatósági eljáráshoz kapcsolódó feladatait jogszabályok alapján, kötelező jelleggel végző hivatalnoknő elleni, minden szempontból elfogadhatatlan, pártérdekű támadások megszűnjenek, hanem a levelükkel Önök maguk is szították ezeket.
Tekintettel arra, hogy milyen tájékozottak voltak a nap történéseit illetően, valószínűsíthető, hogy Önök is látták azokat a videó felvételeket, amelyek jól megmutatták, hogy a hivatali munkáját végző Jegyző asszonnyal egyes parlamenti képviselők miként viselkedtek. Szó szerint vérlázító volt, ahogy Korózs Lajos és Oláh Lajos parlamenti képviselők a hatósági ügyben eljáró Kiss Anita jegyző asszonyt inzultálták és verbálisan presszionálták.
Tanulságos volt azonban az is, hogy ezzel a gyalázatos magatartással a jelenlévő női parlamenti képviselők nem azonosultak.
Mindezek alapján elvárom, hogy önkormányzati képviselői tisztségükhöz méltatlan megnyilvánulásuk és egy nem az önkormányzat által indított hatósági ügyben, politikai érdekek által vezérelt befolyásolási kísérletük miatt – férfiemberhez illó módon – haladéktalanul személyesen kérjenek elnézést Jegyző asszonytól.
Egyúttal elvárom, hogy Korózs Lajos és Oláh Lajos szégyenteljes, primitív, férfiatlan és parlamenti képviselőhöz nem méltó viselkedésétől egyértelműen elhatárolódjanak és így kövessék meg Jegyző asszonyt!
Amíg ennek nem tesznek eleget, addig teljesen hiteltelenül írogatnak mind az önkormányzat, mind a nyilvánosság felé demokráciaféltő nyílt leveleket, vagy folytatnak bármilyen ez irányú kommunikációt.
 
Óbuda-Békásmegyer, 2018. december 18.
    Bús Balázs polgármester

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.