Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. május 25. hétfő
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerület Önkormányzata
2019. január 11., péntek 14:09

Nagy Csaba Prima Primissima díjas építész részére adott fogadást a XIII. kerület
2019. január 10-én Nagy Csaba Prima Primissima díjas építészt köszöntötte a kerület vezetése a szakma jeles képviselőinek részvételével a Láng Művelődési Központban. Az esemény része volt az épület eredeti terveit készítő Tokár György építész és az átalakítást végző Archikon Építésziroda munkásságát, egyben a Láng Művelődési Ház megalakulásának 80. évfordulóját megörökítő emléktábla átadása.
 
Az önkormányzat és Nagy Csaba 16 éves együttműködésének fő jellemzőjeként dr. Tóth József a gondolatgazdagságot és a következetességet említette. Kiemelte továbbá az építőművész alkotásainak kultúra-, és közösségformáló erejét, multiplikátor szerepét. Az együttműködés sikerességének jellemzőjeként említette, hogy a korábban a XIII. Kerületi Építészeti díjat is kiérdemlő Nagy Csabát ugyanaz a kreativitás és innovativitás jellemzi, mint a kerületet. Az ünnepelt 20 kerületi intézmény megújításának vagy építésének volt kisebb nagyobb mértékben részese, mely beruházások 15 milliárd forintba kerültek. Az önkormányzat tíz díjat kapott, Nagy Csaba és az építészirodája által tervezett önkormányzati beruházású épületekért, és hasonlóan ennyit az építésziroda, közte az ikonikus, máig egyedülálló 100 lakásos passzívházért. A polgármester elismerésül a kerület arany jelvényét adta át a frissen díjazott részére, egyben optimista jövőképet vázolt fel az együttműködésre vonatkozóan, mely a jelenleg átépítés alatt álló Vizafogó óvoda megvalósításában ölthet testet.
 
Bojár Iván András az Építészfórum főszerkesztője laudációjában a hűséget és a következetességet emelte ki. Halknak, szerénynek, de a problémára fókuszálónak említette a Prima Primissima díjas építészt. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy Nagy Csaba csak olyan épület tervezését vállalja, amellyel maga is egyetért.
 
Nagy Csaba a gratulációkat megköszönve munkásságának első jelentős állomásaként az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ felújítását említette. Újabb mérföldkövet a Pannónia iskola felújítása jelentette számára, mert ez volt az első olyan munkája, amellyel építészeti nívódíjra pályázott. (Nyert is.) Befejezésül az előző napon az eseményre készült kiadványban is rögzített hitvallását ismételte meg: „A sikeres projektek a tervezők, az építtetők és a használók együttműködésével jönnek létre. A tervezés csapatmunka, a tervek egy közösség munkái. Szerteágazó és sokoldalú környezetben kell egységeset létrehozni, ami ha sikerül, minden szereplő sajátjának érzi az alkotást.”
 
Végezetül Arató György a kerület főépítésze a Nagy Csaba alkotásaiból rendezett kiállítást nyitotta meg. A tizenöt kiemelt alkotásból hét a XIII. kerületben található.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.