Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2019. február 11., hétfő 14:10

Elfogadta 2019. évi költségvetését Erzsébetváros önkormányzata
Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete mai ülésén elfogadta az idei költségvetést, mely az előző nyolc évhez hasonlóan működési többlettel számol. Hitel felvételét az önkormányzat ez évben sem tervezi, a gazdálkodás végrehajtását saját forrásokból szándékozik finanszírozni. 

 
„Az elmúlt évek kiegyensúlyozott gazdálkodása, a költségvetés belső egyensúlya lehetővé teszi, hogy Erzsébetváros tovább haladjon a fejlődés útján. Az Erzsébet Terv program keretein belül az előző évekhez hasonlóan szinte minden területen – legyen szó városfejlesztésről vagy az oktatás-kultúra ügyéről – komplex fejlesztéseket tudunk megvalósítani. 2019-ben is fontos célkitűzésként jelenik meg a köztisztaság és a közrend helyzetének további javítása, emellett a különböző támogatási formákkal igyekszünk segítséget nyújtani az erzsébetvárosi lakosság számára.” – mondta el Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.

 
Az önkormányzat 2019-ben az előző évhez képest 12%-al kíván több forrást biztosítani felújítási munkálatokra, melyek a költségvetési kiadások közel 20%-át teszik ki. Az intézmények közül a Peterdy utcai és a Dózsa György úti idősotthon újulhat meg, utóbbinál egy demens személyek ellátására alkalmas részleg kialakítása is tervben van. Ezen kívül az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános iskola és Gimnázium, valamint három erzsébetvárosi óvoda korszerűsítésére különített el forrást az önkormányzat. Az útfelújítások is tovább folytatódnak: idén megújul többek között a Csengery, a Hársfa és a Nagy Diófa utca, valamint folytatódik a Peterdy utca és a Szövetség utca rekonstrukciója. A társasházak felújításához kapcsolódó támogatások összege az előző évhez viszonyítva több mint 45%-al magasabb, melyből pályázat útján a házak nyílászárói,- kapu és kapualjak, tetőjárda-felújítások, általános felújítási és javítási munkálatok finanszírozására nyílik lehetőség.

 
A város vezetése prioritásként kezeli a zöldfelületek növelését, így a Dob utca 37. szám alatti és a Százház utca 1-27. szám alatti parkok létrehozása, fenntartása is bekerült a költségvetési tételek közé. A közterületi takarítási feladatokra idén is jelentős többletforrást szán az önkormányzat, melyből új takarítógépek és haszongépjárművek beszerzését, az utcai szemetes-edények cseréjét, valamint új közterületi illemhelyek létesítését tervezi megvalósítani. Ugyancsak kiemelt feladat a közbiztonság fenntartása Erzsébetvárosban, ehhez kapcsolódóan a térfigyelő-rendszer működtetésével, a járőrszolgálattal és a turisztikai szezonban emelt rendőri jelenléttel összefüggő támogatásokról is döntés született.

 
A 2019. évi költségvetés változatlan formában, folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal biztosítja az Erzsébetváros Kártya program működtetését, ezen belül például a kerületi lakosok kedvezményes belépőjegyekkel látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet, a hamarosan megnyitó Innovatív Játszóházat és ingyenesen vehetnek részt az önkormányzat által szervezett programokon. A kerület időskorú lakossága számára az egyéb szolgáltatások mellett ingyenes személyszállítással és jogi tanácsadással, valamint karácsonykor egy ünnepi ajándékcsomaggal kíván segítséget nyújtani a kerület vezetése. A gyermekek számára nyújtandó támogatások közül kiemelhető az ingyenes gépjárműoktatás, a „Minden gyermek jusson el színházba program”, a szünidei napközis tábor és étkeztetés biztosítása, az ösztöndíjak rendszere, valamint a sportolási lehetőségek szélesítése.

1 csatolt kép ülés
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.