Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. február 21., csütörtök 13:45

Repülőgép-alkatrész bázist hoz létre Miskolcon a Lufthansa
A LUFTHANSA MISKOLCOT VÁLASZTOTTA
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY
Miskolc Megyei Jogú Város
2019. 02. 21.
 
Repülőgép-alkatrész bázist hoz létre Miskolcon a Lufthansa
Repülőgép motoralkatrész javító- és felújító bázist létesít Miskolcon a Lufthansa Technik AG. A 2022-re megvalósuló, mintegy 100 millió dollár értékű beruházás megvalósításának szándékát 2019 február 21-én jelentették be a cég képviselői Szíjjártó Péter külügyminiszter és Miskolc polgármestere, Dr. Kriza Ákos jelenlétében, Budapesten.
A Lufthansa Technik AG miskolci, repülőgép motoralkatrészek javítására szakosodott üzemegységét a város Mechatronikai Ipari Parkjában építi fel. Mintegy 100 millió dollár értékű befektetéssel a repülőgépipar legkorszerűbb javítási/felújítási technikáját és technológiáját honosítják meg, ami kiterjedt az alkalmazottak világszínvonalú képzési és képesítési programjára is.
A miskolci bázis a tervek szerint 2022-ben kezdi meg működését. Az első öt évben 200, hosszú távon pedig mintegy 400 alkalmazottat foglalkoztat majd.
„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy világhírű cég, mint a Lufthansa Technik bővíti jelenlétét Magyarországon” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter. – „Egyrészt ez a döntés ismét bizonyítja az ország üzleti vonzerejét, másrészt elismeri Miskolc fejlődése iránti elkötelezettségünket.”
„A rendszerváltozás óta ez lesz az eddigi legnagyobb egyösszegű ipari beruházás a városban. Az, hogy a világ egyik vezető légitársasága városunkat választotta új beruházása helyszínéül, komoly elismerése annak a gazdaságfejlesztő munkának, amit a kormány és a városvezetés együtt végzett az elmúlt 8 évben. Következetesen alakítjuk úgy Miskolc gazdaságát, hogy meg tudjunk felelni a kor és a piac elvárásainak – fejtette ki Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. – „Ennek eredményeként magas hozzáadott értéket előállító, magasan képzett munkaerőt foglalkoztató vállalatok jönnek ide, ami a már megtelepedett cégeket is folyamatos fejlesztésre, bővítésre ösztönzi. A magyarországi járműalkatrész gyártási ágazatban Miskolc az utóbbi években megkerülhetetlen lett. A Lufthansa-beruházás bejelentése azért is nagy öröm, mert igazolja: városunkban ma a világ legnagyobb vállalatai is megtalálhatják a számításukat.”
„Magyarország negyedik legnagyobb városaként Miskolc nagyszámú magasan képzett műszaki szakembert és jó infrastruktúrát kínál a beruházásunkhoz” – közölte Philip Mende, a Lufthansa Technik motoralkatrész- és mobilgépészeti szolgáltatásainak vezetője. – „Bízunk benne, hogy a Miskolcot és az új kollégákat hamarosan bekapcsolhatjuk a társaság világméretű hálózatába."
A Lufthansa Technik miskolci telephelyének kialakítása 2021-ben indul. A javító/felújító tevékenység 2022-ben kezdődik, de a leendő munkatársak képzése már 2019-től folyamatos lesz a társaság hálózatának kijelölt üzemeiben, Németországban, Írországban, Malajziában, Kínában és az USA-ban.
 
Háttér
A Lufthansa Technik Group 35 leányvállalatával a világ egyik vezető repülőgép-szolgáltatója. Karbantartó, gyártó és tervező szervezet, amely világszerte több mint 25 000 alkalmazottat foglalkoztat. Tevékenységük kiterjed a kereskedelmi, VIP és különleges küldetésű repülőgépek, motorok, alkatrészek és leszállógépek teljes körű szolgáltatásaira, digitális flottatámogatásra, karbantartásra, valamint az innovatív gyártásra.  A repülőgép-alkatrész javító és felújító ún. EPAR-hálózat ma már több mint 19 000 alkatrész-egységgel foglalkozik. A miskolci beruházás révén a hálózat tovább erősíti piaci pozícióját és bővíti javítási portfólióját a motorfelújítás terén.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.