Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. június 6. szombat
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerület Önkormányzata
2019. március 6., szerda 17:21

Átadták a PannKa Közösségi Teret Újlipótvárosban
Újabb otthonos játéktér a XIII. kerületben
 
 
A PannKa Közösségi Tér a Pannónia utca 18. szám alatt a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában és támogatásával jött létre, s több mint 300 négyzetméteren, két szinten, egyedülálló látványvilággal, sószobával, kreatív és természetes anyagokból készült játékokkal interaktív módon teremt újabb szabadidős lehetőséget a kerületi lakosok, elsősorban az újlipótvárosi kisgyerekes családok számára. Számos fejlesztő programmal várja az édesanyákat, édesapákat és gyermekeiket 6 éves korig. Az otthonos játéktér fejlesztésének költsége több mint 120 millió forint volt. Dr. Tóth József polgármester az átadóünnepségen elmondta, a XIII. kerület nemcsak a magas színvonalú óvodai ellátással fordít kiemelt figyelmet a gyerekekre, de a különleges szabadidős, kreatív családi játszóházakkal is, amilyen például a Tücsöktanya, mostantól pedig a PannKa a kerületben. „Együttműködünk a családokkal. Igényeiket figyelembe vesszük, amikor a szociális szolgáltatásainkat kiegészítjük” – tette hozzá Dr. Tóth József.
 
Az új PannKa Közösségi Tér a Pannónia utca 18. szám alatt kétségkívül bővíti a „családi fészek” fogalmát: egy olyan hely, ahol a kiscsaládosok – anyukák, apukák, gyerekek – otthon érezhetik magukat. A PannKa játékterében „szabadidősen” fejlesztik a gyerekek képességeit, de a szülők is találnak maguknak kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségeket. A PannKa helyszínét és szolgáltatásait az itt élők igénye alapján alakították ki – a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában és támogatásával.

Miként Dr. Tóth József polgármester a PannKa 2019. március 5-i átadóünnepségén elmondta: ma már minden negyedik-ötödik lakásvásárló a XIII. kerületben szeretne letelepedni, mindehhez pedig az önkormányzat összes szolgáltatásának magas szintűnek kell lennie, köztük a szociális és egészségügyi ellátásnak is. Figyelembe kell venni azt is, hogy a beköltözésekkel is növekszik a lakosság, és a gyermekszületések száma ugyancsak emelkedik.

A PannKa Közösségi Térben szakképzett foglalkoztatók által összeállított játékok és sokszínű programok fejlesztik a gyermekek kreativitását, kézügyességét, mozgását, tehát testi, verbális, értelmi és szociális képességeiket. A PannKa szolgáltatásai lehetővé teszik a szülők számára, hogy gyermekeikkel minőségi időt töltsenek együtt. Például van mozgásfejlesztő torna, baba-mama klub, zenei nevelés, közös éneklés, angol társalgó klub anyukáknak, mondókázás, éneklés kicsiknek szintén angol nyelven. Az Egészséges babákért program keretében egészségügyi, illetve az étkeztetéssel kapcsolatos tanácsokat adnak dietetikusok, védőnők, házi gyermekorvosok. A délelőtti programok kerületi Partner Kártyával ingyenesek, a sószoba, valamint a többi szolgáltatás kedvezményesen vehető igénybe. A nyitás egy hónapja óta a szülők gyermekeikkel rendszeresen látogatják a programokat.
A PannKa szolgáltatásainak köre idővel bővül majd.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.