Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. április 3. péntek
Hírek témák szerint

SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. március 7., csütörtök 10:11

Ünnepélyes alapkőletétellel elindult a Sümegi Ipari Park fejlesztése
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Sümeg Város Önkormányzata 600,03 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Sümegi Ipari Park fejlesztéséhez. A beruházás keretében egy hatszáz négyzetméter alapterületű, kétszintes inkubátorház és egy ezer négyzetméteres csarnok jön létre az épületeket kiszolgáló feltáró úttal és parkolókkal. A fejlesztéssel komplex, minőségi szolgáltatásokat tud a város nyújtani a térségben már működő vagy újonnan alakuló, betelepülő vállalkozásoknak.

Az fejlesztés alapkövének ünnepélyes elhelyezésére 2019. február 27-én került sor.

 Ez a nap egy igazi ünnep – fogalmazott köszöntőjében Végh László polgármester -, hatalmas teljesítmény a város részéről. A kormány jóvoltából – és annak köszönhetően, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program döntő része a munkahelyteremtést támogatja-, Sümeg sikeresen pályázott és nyert 600 millió Ft-ot a fejlesztési elképzelése megvalósításához. Ez biztosítja, hogy egy nagy ugrást tegyünk előre, hiszen a beruházással a térségi gazdasági környezet fejlesztése valósul meg. Kiemelte a nagy elődöket is, akiknek nyomdokain halad a mai városvezetés. Ramassetter Vincéről kapta nevét a ma is érvényben lévő gazdaságfejlesztési program, mely hangsúlyosan tartalmazza az ipar fejlesztését.

 Cseresnyés Péter államtitkár hangsúlyozta, hogy Sümeg gyarapodása annak köszönhető, hogy az itt élők és vezetőik régóta bölcsen sáfárkodnak a táj és a történeti értékek rejtett lehetőségeivel.
A kormányzati intézkedések mellett nélkülözhetetlen a jól működő önkormányzat és az élő helyi közösségek munkája, a stabilitás és biztonság. Ez az inkubátorház akkor teljesíti be küldetését – fogalmazott -, ha nemcsak sikeres cégek születésénél bábáskodik, hanem minél több családnak segíti biztosítani a kiegyensúlyozott gyermeknevelés egzisztenciális hátterét. Az államtitkár kifejezte bizalmát, hogy a beruházás célt ér, katalizátora lesz a város és a vonzáskörzet további fejlődésének.

 Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy ma már szerencsére nem az a feladat, hogy a munkanélküliséget hogyan lehet megoldani, Sümeg mutatói is már jók e tekintetben. Azon kell dolgozni, hogyan lehet minőségi megoldásokat alkalmazni. A ma ünnepelt fejlesztés és a nemrég indított szakképző iskolai képzés azt a célt szolgálja, hogy megfelelő szakember utánpótlás legyen a Sümegen és vonzáskörzetében, illetve a térség népességmegtartó ereje növekedjen.
 
A köszöntőket követően került sor az alapkőletételre, a szokásoknak megfelelőn a ma értékeit helyezték el a jövő számára – kapszulába zárva, majd a fejlesztés helyszínét Nagy József főesperes, kanonok úr megáldotta.

1 csatolt kép Alapkőletétel_Sümeg
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.