Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2019. március 12., kedd 15:52

1600 család jut könnyebben védőnői ellátáshoz Újbudán - Átadták a Gazdagréti Védőnői Szolgálatot
Budapest, 2019. március 12. - Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István kormánybiztos, Újbuda országgyűlési képviselője együtt adta át a védőnői szolgálat új épületét Gazdagréten. A teljes mértékben önkormányzati finanszírozásban, több mint 150 millió forintból megvalósult beruházás révén 1600 család jut mostantól lakóhelyéhez közel védőnői ellátáshoz, 21. századi körülmények között.

 

Újbuda Önkormányzata az elmúlt nyolc évben közel hárommilliárd forintot költött a kerület egészségügyi intézményeinek fejlesztésére, legyen szó eszközbeszerzésről, épületfelújításokról vagy teljesen új beruházásokról is. A most átadott Gazdagréti Védőnői Szolgálat épületének tervezésekor kiemelt figyelmet kapott, hogy az elmúlt évek során a városrész vonzáskörzetében több lakóingatlan-beruházás kezdődött, amelynek következtében rövid időn belül a lakosságszám emelkedése, köztük a kisgyermekes családok számának növekedése is várható.  A Csíki-hegyek utcában létesült új védőnői központban jelenleg 11 védőnői körzet elhelyezése valósul meg, így a körzetben élő várandós kismamák és kisgyermekek ellátása itt történik ezentúl. A jelenleg még a Vahot utcában található, de Gazdagréthez tartozó területeket ellátó védőnők is elhelyezést nyernek, így a kismamáknak és a kisgyermekeknek nem kell majd a kerület távolabbi részébe, többszöri átszállással utazniuk. A lakosságszám emelkedésével az épület kapacitása is növelhető, akár 15 védőnői körzet befogadására is alkalmas.

 

„Egyértelművé vált, hogy az utóbbi időben a helyiek igényei és az egészségügyi intézményekkel szembeni elvárás is jelentősen megnőtt. Igényként jelent meg például a tágasabb, klimatizált váróhelyiség, a várandós kismamák részére térben elkülönített váróhelyiség és a négyszemközti megbeszélésre alkalmas helyiségek biztosítása. Ezeket mind figyelembe vettük a tervezéskor. A teljes épületrész megújításával egy korszerű, a mai igényeknek megfelelő környezetet tudtunk kialakítani mind az ott dolgozók, mind az odalátogató kismamák és kisgyermekek számára.” – mondta dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere az átadóünnepségen.
„A Magyar Védőnői Szolgálat nem hiába hungaricum. Sehol Európában nem létezik olyan komplex, preventív, családvédelmi szolgáltatás, mint amit a védőnők biztosítanak hazánkban. Más országokban a magyarországihoz képest kevésbé összehangolt az édesanya és gyermek egészségügyi ellátása.” – emelte ki Simicskó István kormánybiztos, a kerület országgyűlési képviselője.

4 csatolt kép Gazdagréti Védőnői SzolgálatGazdagréti Védőnői SzolgálatGazdagréti Védőnői SzolgálatGazdagréti Védőnői Szolgálat
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.