Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. február 25. kedd
Hírek témák szerint

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. március 18., hétfő 14:04

Újabb csomópontban folytatódik a debreceni közlekedésfejlesztési program
Az Új Főnix Terv részeként egy újabb csomópontban, a Bartók Béla út és a Pesti utca kereszteződésében indul útépítési munka. A részletekről Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón számolt be 2019. március 18-án.
Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának részeként két héttel ezelőtt, március elején indult el a Pallagi út – Nagyerdei körút kereszteződésében egy spirális körforgalom kialakítása, amely többek között a klinikák jobb megközelítését szolgálja. Most egy újabb egészségügyi intézmény közelében, a Kenézy Kórház melletti csomópont átépítése indult el.
A Bartók Béla út és a Pesti utca kereszteződésében – részben a Kenézy Kórház betegforgalma, részben a nyugati városrészekben egyre nagyobb számban élők közlekedése miatt – jelentősen megnőtt a terhelés. A reggeli és a délutáni csúcsban nem ritka, hogy a körforgalomig torlódik vissza a kocsisor. A forgalmi dugó egyik oka az, hogy jelenleg közös sávból lehet a Mester utca irányába egyenesen és a Pesti utca felé jobbra kanyarodni. Ezen a helyzeten szeretnének javítani az átalakítással.
- A debreceni közlekedésfejlesztési program részeként elkezdődött egy önálló jobbra kanyarodó, 100 méteres sáv kiépítése a Bartók Béla útról a Pesti út irányába, így nem torlódik vissza az egyenesen haladó kocsisor. Számításaink szerint a jobbra kanyarodásnál jelentős változás várható, nő a teljes kereszteződés áteresztő képessége – jelentette be Papp László polgármester.
Az átalakítás részeként a jobbra kanyarodó sávban 11 fát kellett kivágni, amelyet fészkelési időn kívül, a szükséges engedélyek birtokában végzett el a kivitelező. A kivágott fákat a városrészben pótoljuk. A jobbra kanyarodó sáv építésén kívül sor kerül a középsziget átépítésére is, a csomópontban a járdák akadálymentesítésére, 106 méter hosszban az „egyenes” forgalmi sáv és a mellette levő „balra kanyarodó” sáv nagyfelületű aszfaltozására, új burkolati jelek festésére, illetve az érintett közművek kiváltására, aknák szintbehelyezésére, valamint az emelt szintű közvilágítás kiépítésére. Március 18-tól indult el az útépítési munka, amely jelentős forgalomkorlátozással jár.
- A kivitelező szerződése szerint 4 hónap alatt alakítja át a csomópontot. Ebben az időszakban a Bartók Béla útról nem lehet a Pesti útra kanyarodni. Arra kérjük a városrészben élőket, hogy másik útvonalon közlekedjenek. A Kenézy Kórházat is tájékoztattuk az útépítési munkák okozta ideiglenes közlekedési nehézségekről – mondta a tájékoztatón Barcsa Lajos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.
A beruházás a nyugati városrész forgalomszervezésére és kerékpárút kialakítására benyújtott európai uniós pályázat része. A kivitelezés költsége bruttó 33.318.463 Ft, melynek finanszírozása 100%-ban európai uniós támogatásból történik.
Fotók: Miskolczi János

7 csatolt kép bartok1bartok6bartok7bartok4bartok5bartok2bartok3
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.