Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

POLGÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. március 31., szerda 14:27

„Hiába ott a kincs, ahol egészség nincs.” Járóbeteg-szakellátó központ a Polgári térségben
Járóbeteg-szakellátó központ a Polgári térségben
„Hiába ott a kincs, ahol egészség nincs.”

ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV

Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2.1.2/08/1-2009-0002 Kistérségi Járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése”

Kedvezményezett: Polgár Város Önkormányzata és PÉTEGISZ Polgár és Térsége Egészségügyi Központ Nonprofit Zrt. tulajdonosi közössége: Folyás, Görbeháza, Polgár, Tiszacsege, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újszentmargita, Újtikos Önkormányzatai

Járóbeteg-szakellátó központ Polgáron
„Hiába ott a kincs, ahol egészség nincs.”
EU által finanszírozott infrastruktúra fejlesztés és szolgáltatásbovítés

A PÉTEGISZ Polgár és Térsége Egészségügyi Központ Nonprofit Zártköruen Muködo Részvénytársaság tulajdonosi közössége európai uniós forrásból valósíthatja meg a járóbeteg-szakellátó központot Polgáron. A projekt nyitó rendezvénye és alapkoletétele 2010. április 7.-én 14 órakor az építkezés helyszínén Polgár, Hosök út. 1. sz. (városközpont) lesz, melyre ezúton meghívunk minden érdeklodot.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett „Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése” (TIOP-2.1.2/08/1) pályázaton Polgár Város Önkormányzata közel 1 milliárd egyszeri vissza nem térítendo támogatást nyert. A megvalósításra és üzemeltetésre a nyolc társult önkormányzat által létrehozott PÉTEGISZ Nonprofit Zrt. mint kedvezményezett, heti 200 szakorvosi és 120 nem szakorvosi órával muködo  szakrendelot épít Polgáron.

A fejlesztésben részt vevo önkormányzatok: Folyás, Görbeháza, Polgár, Tiszacsege, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újszentmargita, Újtikos települések.

Az egészségügyi reform célkituzéseihez igazodva a TIOP 2.1.2 Kistérségi járó beteg- szakellátó  központok kialakítására és fejlesztésére irányuló pályázat a polgári kistérség és a csatlakozott települések mintegy 22.000 lakosának szakellátást hivatott biztosítani. A fejlesztés alapveto  célja a szakellátás fizikai elérhetoségének biztosítása. Az alapveto szakmák tekintetében a teljes köru közfinanszírozott járó beteg szakellátás átlagosan 20 percen belüli elérhetosége válik lehetové térségünk települései számára. A pályázatot Polgár Város Önkormányzata nyújtotta be, a szakrendelot 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévo non-profit gazdasági társaság üzemelteti 2011. elejétol. A projekt megvalósításához szükséges együttmuködési feltételek adottak, az érintett települések önkormányzatai fejlesztési megállapodást kötöttek a projekt megvalósítására és a szakrendelo közös muködtetésére, fenntartására.

A megvalósult beruházást követoen az alábbi szakrendelések válnak elérhetové: általános röntgen diagnosztika, ultrahang diagnosztika, szülészet-nogyógyászat, terhes gondozás, szemészet, belgyógyászat, sebészet, traumatológia, ortopédia, kardiológia, neurológia, fül-orr-gégegyógyászat, pszichiátria, reumatológia és fizioterápia, borgyógyászat és nemibeteg-ellátás, urológia, andrológia, csecsemo- és gyermekgyógyászat.
További ellátások: általános labor, általános fizio- és mozgásterápia, gyógymasszázs, gyógytorna, háziorvosi rendelés, fogorvosi szolgálat. Az intézményben nappali kórház fog muködni, otthoni szakápolást tervezünk biztosítani, gyógyszertárat létesítünk. Olyan szolgáltatást tervezünk nyújtani, mellyel a betegek a lakhelyükhöz közel a legkorszerubb, legmagasabb szintu ellátásban részesülnek. A korszeru egészségügyi ellátást jól felszerelt diagnosztikai háttér, számos csúcsminoségu berendezés fogja segíti.

Alapfilozófiánk:

„A múlt adta tapasztalatok segítségével, a mában, építjük a jövot.”

PÉTEGISZ Nonprofit Zrt.:
projektmenedzser: Kiss Ilona, 4090 Polgár, Barankovics tér 15., tel: 52/573-173, e-mail: petegisz@gmail.com
projektasszisztens: Pintér Sára, 4090 Polgár, Barankovics tér 15., tel: 52/573-173, e-mail: petegisz.titkarsag@gmail.com


"A projekt az Európai Unió támogatásával,
 az Európai Regionális Fejlesztési Alap
 társfinanszírozásával valósul meg"


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.