Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

ÜLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. április 8., hétfő 10:03

Üllő városa 150 millió forint támogatást nyert új piac építésre!
Üllő Város Önkormányzata a Pénzügyminisztérium által kiírt „Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén” című pályázati forrásból, a maximálisan elnyerhető 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerte el új piac megépítésére! A beruházás összköltsége, a szükséges önerővel együtt meghaladja a 320 millió forintot, mely összegben az építési költségeken túl szerepelnek az eszközbeszerzés valamint a projekt járulékos költségei is (többek között tervezés, engedélyezési eljárásokhoz kapcsolódó hatósági díjak, közbeszerzés lebonyolítása, műszaki ellenőri díj).
Az új piac megvalósítására a támogatási szerződés aláírását követően 24 hónap áll rendelkezésre. A kész tervdokumentáció – amelyet a Térműhely Kft. készített -, jelenleg engedélyeztetés alatt áll. A jogerős építési engedélyek birtokában sor kerülhet a kiviteli tervek elkészítésére is. A kiviteli tervek alapján az új piac megvalósításának kivitelezőjét, közbeszerzési eljárás keretében fogják kiválasztani.
A beruházást előkészítő feladatok közel 6 hónapot vesznek igénybe, melynek ismeretében az új piac kivitelezési munkálatai 2020. év elején kezdődhetnek. Az új piac átadására 2021. tavaszán kerülhet sor.

Üllő új piaca a városközpont területén egy modern, fedett több funkciós építmény lesz, amelyet más rendezvények alkalmával is hasznosíthat majd a helyi közösség. Az új piac városi rendezvények, koncertek és egyéb programok megtartására alkalmas közösségi térként is funkcionáló középület lesz.
Az árusok standjainak megközelíthetőségét e célra kiépített út, a piacfelügyelő és az egyéb kiszolgáló funkciók helyiségeit a komplexumon belül külön épület fogja biztosítani.
Az új piac a Városháza mögötti és melletti önkormányzati tulajdonú területen, L alakban kerül felépítésre. A korszerű és modern létesítmény 796 m2 bérbe adható területtel fog rendelkezni, amely 40 elárusító helyet, 12 db üzlethelyiséget, szabvány szerinti illemhelyeket, irodákat és ügyfélteret foglal magában. Az új piac csarnok nyitott terekkel és nagyobb részben fedett, fényáteresztő tetőszerkezettel kerül megépítésre.
Az új piacnál – a meglévő parkolási lehetőségekkel együtt -, egyszerre 124 személygépjármű parkolására nyílik majd lehetőség, ebből a projekt keretében 13 db új gépjármű parkoló továbbá 30 kerékpár befogadására alkalmas tároló lesz kialakítva. A beruházás részeként parkosításra, zöldfelület építésre is sor kerül. Üllő Város Önkormányzata az új piacon – melynek területén 12 db zárható eladó helyiség meghatározott összegű havi díjas bérlésére is lehetőség nyílik -, nem tervezi az árusítók által fizetendő közterület foglalási díj mértékének emelését, mivel a jelenlegi Városvezetésnek nem a bevételek növelése a célja, hanem a megfelelő színvonalú szolgáltatás biztosítása az árusok és a lakosság megelégedésére.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.