Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. április 18., csütörtök 14:43

Szita Károly: napokon belül megalakul a Kaposvári Egészségtanács
Kaposvár történetének legnagyobb fejlesztési programja, a Németh István Program után új várospolitikai programunkkal egy még nagyobb feladatra vállalkozunk. Azt szeretnénk, ha a kaposváriak többet keresnének és a bérek tekintetében a nagyvárosok első feléhez tartoznánk, ha 2030-ban már többen születnének a városban, mint ahányan időseink közül itt hagynak bennünket, ha az energiafüggetlenséget célzó beruházásaink eredményeként továbbra is az ország legolcsóbb közszolgáltatási díjait biztosíthatnánk, s ha a következő évtized végére Magyarország legegészségesebb városává válnánk. Ez utóbbi érdekében napokon belül megalakul a Kaposvári Egészségtanács, amelynek tagjait már felkértem a feladatra – jelentette be Szita Károly polgármester a szerda délelőtti sajtótájékoztatóján.
- Az a feladatunk, hogy a város polgáraival megtervezzük az előttünk álló időszak várospolitikai programját, ezért számos módon keresem a találkozás és beszélgetés lehetőségét a kaposváriakkal. Az elmúlt hetekben soha nem látott mennyiségben érkeztek vissza válaszok arra a véleménykérő levélre, amelyet minden kaposvári háztartásba eljuttatott az önkormányzat – mondta Szita Károly.
Kaposvár polgármestere ezek alapján úgy látja, négy fő iránya lesz az új várospolitikai programnak. Ma már közel vagyunk a teljes foglalkoztatáshoz, azonban a bérek tekintetében jelentősen előrébb kell lépni. 2030-ra el kell érni azt is, hogy legalább annyian szülessenek a városban, mint ahányan időseink közül itt hagynak bennünket. Az olcsóbb energia és az alacsony közszolgáltatási díjak megtartása érdekében pedig folytatni kell az energiafüggetlenséget erősítő beruházásokat.
Szita Károly negyedik pontként az egészséget említette.
- Meggyőződésem, hogy a most itt élők és a jövő kaposvári generációinak boldogsága érdekében a kaposvári emberek egészségének megóvását kell gondolkodásunk és működésünk fókuszába helyezni. Olyan program elindítását kezdeményezem, amelynek eredményeként Kaposvár 2030-ra az egyik legegészségesebb városa lesz Magyarországnak. Ennek érdekében megalakítjuk Kaposvár Egészségtanácsát, azt a testületet, amely megfogalmazza majd a célunk eléréséhez vezető út legfontosabb tennivalóit, s kidolgozza a programot. Az elmúlt napokban felkértem a tanács tagjait, így a jövőben Papp Lajos szívsebész, Horn Péter akadémikus, Moizs Mariann kórházigazgató, Repa Imre professzor, Varga László megyés püspök, Kovács Melinda akadémikus és Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezetője fogja össze ezt a munkát. Őket kérem arra, hogy tudásukat és tapasztalatukat latba véve segítsenek abban, hogy cselekvéseinket az egészség megőrzése és visszaszerzése szolgálatába állíthassuk – fogalmazott a városvezető.
Szita Károly már most bejelentette, hogy a program részeként valamennyi kaposvári polgárt megkérdezik majd, hogy megosszuk velük gondolatainkat, terveinket, s viszont kérjük javaslataikat, ötleteiket, bölcsességüket. Kérdőív készül, minden kaposvárit megkérdezünk. Azt szeretnénk, ha a jövő generációi egészségtudatosan gondolkodnának, s úgy nőnének fel, hogy számukra természetes a mozgás, a kiegyensúlyozottság, s mindezek eredményeként az egészség és a boldogság.
- Bár Magyarország egyik legmodernebb kórháza a kaposvári, s szinte valamennyi orvosi rendelőnket megújítottuk, ám ezek a gyógyítás intézményei, amelyekben a betegség kialakulása vagy sérülés megtörténte után próbálnak segíteni rajtunk. Az egészség azonban nemcsak a doktorok dolga, hanem a miénk is! – hangsúlyozta Szita Károly. - Mi tehát azt a kérdést tesszük fel, hogy nekünk mit kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb ideig megőrizzük az egészségünket, legyen szó testi-lelki-szellemi egészségről. Hiszek abban, hogy közös erővel, de csakis közös erővel, együttesen mindenki életéhez hozzá tehetünk időt és boldogságot. Hiszek benne, hogy az egészség a legnagyobb ajándék egy-egy család vagy hozzátartozó számára – zárta sajtótájékoztatóját Szita Károly polgármester.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.