Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. május 1., szerda 11:26

Minőségi megújulás Selyemréti Strandfürdőben
Május 1-jétől egy még korszerűbb, igényesen felújított selyemréti fürdőbe térhetnek vissza vendégek. A megújult Selyemtéri Strandfürdőt Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Dr. Kriza Ákos polgármester adta át.
A Selyemréti Strandfürdő fejlesztésének újabb szakasza tavaly november 1-jén kezdődött. Ennek részeként egy 50 méteres medence épült a régi helyére, és megújult a főépület is. Az 1,7 milliárd forintos fejlesztés a Miskolci Vízilabda Club (MVLC) sportfejlesztési programjában szerepelt, amelyhez a TAO-támogatás nagy részét a Wanhua-BorsodChem Zrt. és a SEGA Hungary Kft. biztosította. A beruházáshoz szükséges önerőt a város állta.
Dr Kriza Ákos, a város polgármestere az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta: „Miskolc ma a minőségi fürdők városa. A hangsúly a minőségen van. Amikor a Selyemréti Strandfürdő felújításához kezdtünk, a legmagasabb minőséget tűztük ki célul. Egyrészt, hogy a miskolciak méltó környezetben, a legjobb szolgáltatásokat kapják. Másrészt, mert úgy gondoljuk, hogy a minőség minőséget vonz. Nem véletlen, hogy olyan világvállalatok választják ezt a várost befektetésük helyszínéül, mint a Lufthansa.”
A selyemréti beruházás legfontosabb elemeként elbontották a régi, elavult 50 méteres úszómedencét. Helyére egy teljesen új, szintén 50 méteres, de már a versenysport céljára és az utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medencét építettek, amely új uszodatechnikát és -gépészetet kapott. A medence vizének melegítésére modern, hőszivattyús megoldást választott a város, ami környezetbarát és energiatakarékos.
Az uszodatér fölül eltűnt a korábbi légtartásos sátor, helyette esztétikusabb, merevvázas sátorszerkezet épült. Ennek falait a tavasztól őszig tartó időszakban elbontják, így oldalról nyitott lesz a medencetér. A főépület tető- és födémszerkezetét is felújították, az épület elektromos hálózatát is részben kicserélték. Megújultak és tágasabbak lettek a kiszolgáló létesítmények. A 2. emeleten új ifjúsági- és gyermeköltözőket hoztak létre, így a sportolók és a vendégek mostantól külön helyiségekben öltözhetnek.
A mostani fejlesztést megelőzően, 2013-ban a Selyemréti Strandfürdő közel 1 milliárd forintból újult meg és vált igazi családi fürdővé. A tavaly november 2-án elkezdett és 2019. május 1-jén átadott újabb beruházással a régió egyik legkorszerűbb és legszebb strandfürdője várja a vendégeket és a sportolókat Miskolcon.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.