Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. június 7. vasárnap
Hírek témák szerint

SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. május 16., csütörtök 15:37

Jubileumához közeledve újjászületett a Széchenyi körúti piros iskola
Kívül és belül is szépült, modernizálódott a piros iskola a Széchenyi lakótelepen. A megújulást lehetővé tévő két projekt záró eseményét csütörtökön tartották az intézmény tornatermében.
Egy híján negyven esztendős iskolánk látványos fejlődésen ment keresztül, a folyamat sok partner együttműködését igényelte, amely azonban példaértékű volt - mondta el Toldiné Katona Mónika igazgató, aki köszönetet mondott a városnak, a szülőknek, kollégáknak, gyerekeknek és a kivitelezőnek a felújítás idején tanúsított türelméért, munkájáért és segítségért.
A város legfontosabb célkitűzéseinek egyike az oktatási-nevelési intézmények fejlesztése a jelen kor elvárásainak megfelelően, hogy ezáltal gyermekeink jövőjét megalapozzuk. Ehhez stabil tudást kell szerezniük, melynek háttere a kiváló szakember gárda és a korszerűen felszerelt iskola, amilyen ez az intézmény is - mondta el az ünnepségen Szalay Ferenc polgármester.
Mindez kormányzati cél is – tette hozzá dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, aki az elmúlt évek országos tendenciái közé illesztve a szolnoki iskolák felújításait, hangsúlyozta: a beruházások nem csupán intézményfejlesztések, de befektetések a jövőbe is.
A Széchenyi körúti általános iskolában az intézmény épületén egy széles körű, a kor igényeinek megfelelő, energetikai felújítás valósult meg európai uniós és saját forrásból. A projekt 286 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, a projekt sikeres megvalósítása érdekében a város önkormányzata 38 100 000 Ft saját erőt biztosított. A kivitelezés 2018 nyarán kezdődött és a munkálatok jól szervezettségének köszönhetően a tanítás zavartalanul folyhatott a kivitelezés alatt.
Még a tanévkezdés előtt megtörtént az érintett helyiségekben a külső nyílászárók, a linóleum és radiátorok cseréje.  A fejlesztés során az épület oldalfalai és födémei hőszigetelést kaptak, nyílászáróit hőszigetelt nyílászárókra cserélték. A határoló falakban található összes nyílászárót modernebbre váltották és korszerűbb alumínium és műanyag ajtókkal, ablakokkal gazdagították.
Korszerűsítették a hőleadó rendszert, illetve napelemes rendszert is kapott a felújított iskola. Ennek hatására csökkenni fog az épület villamos energia fogyasztása. A fejlesztés következtében a távhő fogyasztása is jelentősen csökken, a villamos energiát pedig jelentős részben megtermelik. Az iskola Malom utca felőli bejárata teljeskörűen akadálymentessé vált.
Az intézményben a Szolnoki Tankerületi Központ pályázatából infrastrukturális fejlesztés is történt, melynek részét képezte a vizesblokkok és az elektromos hálózat felújítási, linóleum padlóburkolat csere, beltéri festési munkák, tantermi lambériák cseréje. Ennek a projektnek összköltsége mintegy 95 millió forint volt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.