Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2019. május 27., hétfő 11:57

Barátságunk komoly múltra tekint vissza
Németh Zoltán megyei elnök megbeszélést folytatott Yu Hongqiu asszonnyal, Henan Tartományi Bizottság párttitkár-helyettesével és az őt kísérő politikai és gazdasági delegáció tagjaival, pénteken.
 
Yu Hongqiu asszony, Henan Tartományi Bizottság párttitkár-helyettese a megbeszélésen elmondta, a kínai és a magyar barátság komoly múltra tekint vissza, melyet elsősorban a két ország vezetői mozdítottak elő, de a helyi kapcsolatoknak is nagyon fontos szerepe van ebben. „Magyarország nyitott a baráti együttműködésre, melyet a napokban lezajlott magas szintű találkozások is bizonyítanak. Ezek által mélyül a politikai bizalom és erősödnek az érdemi együttműködések”- tette hozzá.
Yu Hongqiu fontosnak tartja a magyarországi önkormányzatokkal való szoros együttműködést, hiszen „a gazdaság fejlődését az emberi kapcsolatok és a tapasztalatcsere révén lehet erősíteni”.
 
„Örülök, hogy a kínai és magyar kapcsolatfelvétel 70 éves jubileumi évfordulója tovább mélyíti a két nép barátságát”- kezdte üdvözlő gondolatait Németh Zoltán megyei elnök. Majd emlékeztetett: „a Kommunista Népköztársaság megalakulása után Magyarország volt az első, aki felvette a diplomáciai kapcsolatokat Kínával. A gazdasági kapcsolatok dinamikus alakulásának eredménye, hogy jelenleg Kína Magyarország legnagyobb kereskedelmi partnere”. Németh Zoltán hangsúlyozta „szeretnénk, hogy Magyarország és Győr-Moson-Sopron megye legyen Kína számára a kapu a nyugat felé”.
 
Fu Jing, Henan Tartomány Bizottsága Külügyi Bizottsági Hivatalának főigazgatója bemutatva a tartományt elmondta, Henan gazdasága az 5. legerősebb Kínában, területe 167 ezer km2, lakossága 108 millió fő.
Zhang Yanming, Henan Tartomány Kereskedelmi Osztályának főigazgatója a megbeszélésen a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztését javasolta az élelmiszer feldolgozás, a gép- és berendezésgyártás, valamint a turisztikai kapcsolatok erősítése terén.
 
A delegáció gazdasági küldöttsége a megbeszéléseket követően a Péri Reptéren tett látogatást, ahol a reptér bejárása után megismerhették a térségben rejlő fejlesztési lehetőségeket. A megbeszélésen elhangzott: „a reptér fekvése különösen is előnyös, hiszen innen további két ország elérhető, emellett a Magyar Állam a külföldi befektetők számára kedvező gazdasági környezetet és támogató adórendszert alakított ki.”

Az elmúlt napokban Kövér László, az országgyűlés elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta Li Csan-su-t a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnökét, valamint Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pedig Yu Hongqiu-val tárgyalt.

Henan tartománnyal 1,5 éve intenzív a kapcsolatunk, melynek alapja, hogy megyénk 2014-ben testvérmegyei megállapodást írt alá Wang Guosheng, Hubei Tartomány akkori kormányzójával, aki azóta Henan tartomány pártfőtitkára lett.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.