Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 23. kedd
Hírek témák szerint

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. május 28., kedd 17:14

Átadták Kaposvár új versenyuszodáját, amely Csik Ferenc nevét viseli
– Mi, kaposváriak tudjuk, milyen jövőt szeretnénk szeretteinknek és unokáinknak. Erőtől duzzadó, tiszta, egészséges, boldog jövőt. Olyan életet, amely mindent megad számunkra, ami a tisztes boldoguláshoz, a biztonságos, kiszámítható és gyarapodást hozó mindennapokhoz csak kellhet – fogalmazott Szita Károly Kaposvár új, 10 pályás versenyuszodájának ünnepélyes átadásán. Most építjük azt a várost, amely igazi 21. századi otthona lesz a kaposváriak nagy közösségének – tette hozzá.

– Kaposváron mostantól minden feltétel adott, hogy egy olyan vizes központ jöjjön létre, amelynek sportolói világversenyeken képviselik a várost és Magyarországot – mondta Szita Károly, aki kiemelte, hogy a város a fénykorát éli, hiszen a néhai polgármesteréről elnevezett és a Modern Városok Program helyi forrásait is magába foglaló, mintegy 190 milliárd forintos Németh István Programmal az évszázad beruházásegyüttesét valósítja meg. Hozzátette: a város minden egyes beruházásának az a célja, hogy a kaposváriak jobban élhessenek!
– Egy olyan uszoda átadóján vagyunk, amely méltó Kaposvárhoz és azokhoz a sportolókhoz is, akik hamarosan birtokba vehetik a létesítményt. Ez a beruházás egy újabb jó példája Kaposvár és a kormány együttműködésének - fogalmazott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Kevés egészségesebb sport van az úszásnál, ezért a kormány a Magyar Úszó Szövetséggel célul tűzte ki, hogy minden gyermek megtanuljon úszni - mondta az államtitkár.

– Büszke vagyok arra, hogy a magyar kormány szövetségese minden olyan városnak, amely a megtartó erőt fontosnak tartja, ahol arra tesznek esküt, hogy a helyi közösségeket erősebbé, nagyobbá és jobbá tegyék – emelte ki köszöntőjében Lázár János országgyűlési képviselő, aki arra biztatta a kaposváriakat, hogy álljanak azok mellé, szövetkezzenek és működjenek együtt azokkal, akik építeni akarják a várost és közösségét. Lázár János korábban miniszterként sokat tett a Modern Városok Program sikeréért és így a kaposvári beruházások megvalósulásáért is.
Az új uszoda a Kaposváron született Csik Ferenc olimpiai bajnok úszó nevét viseli. A Virágfürdő mellett megépült létesítmény a nemzetközi szabványoknak is megfelel, az 50 méteres, 10 pályás uszodában országos és nemzetközi versenyeket is rendeznek a jövőben. 
Az átadón részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.