Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

TATA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. június 27., csütörtök 11:36

Ősszel nyitja meg kapuit Tata új tehetségközpontja
Hamarosan megkezdődik a munka Tata új tehetségközpontjában, a Piarista Rendházban található Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban. Az önkormányzat EFOP-4.1.7-16-2017-00181 számú nyertes pályázatának projektzáró sajtótájékoztatóját június 26-án rendezték a Városháza dísztermében.
Elkészült Tata legújabb oktatási-kulturális célokat szolgáló intézménye, a Peron Tehetségközpont. A nyitott, átjárható, inkubátorként működő kreatív alkotó műhely segít felfedezni a tehetségeket és támogatja a kreativitás kiterjedését, a személyiség s az egyéni képességek fejlesztését. A tehetségközpont legfőbb célkitűzése, hogy elindítsa a régióban az intézményesített könnyűzenei oktatást  és tehetséggondozást. Ennek érdekében oktatótermek, koncertterem valamint  hangstúdió is várja a fiatalokat a helyszínen, a volt Piarista Rendház Eötvös utcai szárnyának földszintjén.
A projektzáró sajtótájékoztatón Michl József úgy nyilatkozott: - Tatán a művészet pártolása és oktatása hosszú múltra tekint vissza, számos kórus, zenekar, művészeti együttes és iskola működik a városban, ezek mellett pedig most újdonságként egy egészen új területet és lehetőséget nyitva indulhat el a könnyűzene magas színvonalon történő oktatása. Az elnyert pályázat és a tehetségközpont célja egy olyan közösségi színtér megalkotása, ahol azok, akik művelik vagy tanulni szeretnék a könnyűzenét, kapnak egy műhelyt, találkozási pontot, ahol fejlődhetnek. A képzési rendszer, a munka szeptemberben indul el  és szeretnénk, ha minél több érdeklődő felkeresné az új intézményt - fogalmazott a polgármester.
A tehetségközpontban a szakmai munka a Peron Music Alapítvány közreműködésével történik majd. A Peron Music 25 éve dolgozik a tehetséggondozásban, célcsoportja az önmagukat, kibontakozási lehetőségeiket, bemutatkozási terepüket kereső, alkotóvággyal élő fiatal generáció. Az elmúlt két és fél évtizedben számos tehetséggondozó programot és fesztivált, képzéseket, táborokat valamint tanácsadásokat szerveztek már. Pap Tibor a Peron Music Alapítvány elnöke a tatai sajtótájékoztatón elmondta:- Tavaly januárban indult el a projekt, az azóta eltelt időszakban a munka nagy részét a kivitelezés és az eszközbeszerzés adta. Az eszközök funkcionálisan az intézmény profiljához igazodnak, pl: hangstúdió, hangtechnikai felszerelések, egy színpad és természetesen hangszerek. Országos szinten is nagy jelentősége lesz a tehetségközpontnak, hiszen ma hazánkban a könnyűzenének nincs intézményesített oktatása – tette hozzá Pap Tibor kiemelve, hogy a rendszerszintű működés valamint a szakmai tudás nyomán komoly érték és eredmény születhet a tatai központ működtetése által.
Az új központban - amely a képzési területet és annak sokszínűségét illetően is egyedülálló Magyarországon – több, mint 700 négyzetméteren valósul meg a hangszeres oktatás: kompetenciafejlesztés, zeneipari képzések, hangszeres és zeneipari workshopok, előadások, konferenciák és számos más rendezvény formájában. A felújított terekben az alábbi funkciókat alakították ki:
- előadóterem/többfunkciós rendezvényterem,
- hangstúdió,
- oktatótermek,
- próbaterem,
- iroda,
- raktár és mosdók.
A szeptemberben megnyíló tehetségközpontban olyan szakmai, módszertani, marketing, zeneipari, kreatív ipari, és egyéb igényekre reflektáló konferenciák, képzések, workshopok, disputák szervezése valósulhat meg a jövőben, amelyek támogatást nyújtanak a zeneiparban, a zeneműkiadásban, a könnyűzenei és kulturális életben valamint számos egyéb kreatív iparágban tevékenykedő egyénnek illetve közösségeknek.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.