Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. június 6. szombat
Hírek témák szerint

NAGYKŐRÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. július 4., csütörtök 14:17

Nagykőrös, a Virágzó Város - Itt járt a nemzetközi zsűri
Nagykőrös tavaly megnyerte a Virágos Magyarország országos versenyt és ezzel a jogot és lehetőséget, hogy képviselhesse hazánkat, Magyarországot. Idén februártól egy felkészülési periódus kezdődött, melynek része volt, hogy egy portfóliót, egy sétálófüzetet és egy média-megjelenéseket tartalmazó kiadványt is elkészítettünk. E mellett komoly fejtörést okozott, hogy a sok érték közül, melyek Nagykőrösön megvannak, melyeket tárjuk a szakmai zsűri elé. A 6 órás kötött zsűrizési napra július 2-án került sor. Reggel a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központban kezdtek, ahol dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester, Tényi András városi főépítész és Ragó Ildikó, a „2018-as Év Főkertésze” tartottak városbemutató és szakmai előadásokat. Ezután egy csoportkép elkészítésére került sor a Városháza főlépcsőjén, melyet a Református Templom meglátogatása és a toronyba történő séta követett.


A megújult Hősök terét, mely egyértelműen elnyerte a szakemberek tetszését, Nagykőrös különdíjra jelölte pályázatában. Ezt követően a Múzeum, a Cifrakert és a Csónakázó-tó következett. Az ebédet a Tímárház udvarán fogyasztották el, majd a délutáni zsűrizési ciklus következett. A Temetőhegyi új lakó- pihenőövezet fásítási programját mutatták be nekik, majd a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház következett, ahol a rehabilitációs kert, rehabilitációs program ismertetése történt meg. A nagykőrösi új Piaccsarnokban kóstolóval várták a helyi termelők a zsűri tagjait, majd az utolsó helyszín a Pálfája és az Oktatóközpont volt.Itt kenyérlángos és pálinka kóstolására is sor került. A zsűrizés végén egy általános képet kaphattunk a zsűri elnökétől, melyről részleteket az Önkormányzati Hírek facebook oldalára feltöltött videóban láthatnak, illetve jövő heti lapszámunkban is olvashatnak. A díszvacsora 20 órakor kezdődött a kulturális központ dísztermében, ahol először dr. Czira Szabolcs polgármester mondott köszöntőt, majd Rudi Geerardyn, a nemzetközi zsűri elnöke. A vacsora 22 óra helyett jóval 23 óra után ért véget, ami egyértelmű jelzés arra, hogy jól érezték magukat nálunk a vendégek.

Mindegy milyen eredményt érünk el, Nagykőrös győzött, de az igazi győztesek azok, akik ebben a versenyben, az előkészítésben részt vettek. Köszönet és hála, azoknak, akik széppé, virágzóvá tették városunkat, a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. minden dolgozójának, a Nagykőrösi Szolgáltató Központnak, kiemelten a Vágó Csaba vezette parkfenntartó szekciónak, a Toldi iskola vezetésének és Danóczi Leventének, akik azonnal jelentkeztek, hogy be szeretnének kapcsolódni a zsűri napba. Külön kiemelt köszönet illeti Tankó Ágota főigazgató asszonyt és a nagykőrösi kórház valamennyi dolgozóját, az önkénteseket, hogy csodaszéppé varázsolták a kórházunk udvarát, kertjét. Mindenkinek jár az elismerés, aki az egyes zsűrizési állomásokon jelen volt, segített.

Polgármesteri Kabinet Nagykőrös


Képek: www.nagykoros.hu
Zsűritagok:
Rudi Geerardyn tájépítő-várostervező mérnök, a zsűri elnöke Belgiumból; Martin Wagner, a zsűri alelnöke, kertészmérnök, az osztrák Virágos Iroda szervezet képviselője Ausztriából; Petr Šiřina tájépítész, a Cseh Építész Kamara Tagja, a Cseh Táj és Kert Társaság tagja Csehországból; Hildegunde Henrich tájépítész és várostervező mérnök, a németországi Entente Florale szervezet tagja Németországból; Christy Boylan kertészeti szakértő, tájépítész Írországból; Gabriele Schettererdészeti menedzser, tanúsított európai fatechnikus szakértő Olaszországból; Marjolijn Ruijs asszony, tájépítészeti vállalkozó, a holland Entente Florale szervezet tagja Hollandiából; Anton Schlaus, B. Sc építész, a szlovén Entente Florale szervezet tagja Szlovéniából.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.