Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. október 28. szerda
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2019. július 11., csütörtök 11:31

Ne nézzetek birkának! – forrong a csepeli ellenzék
Hírzárlat alatt tartja az ellenzéki média a csepeli koalíciós egyeztetéseket, aminek jó oka van. Az „összefogás” ugyanis a valóságban a 2010 előtti szocialista politikai elit visszatérése és a fővárosi pártvezetők diktátuma. Ezzel pedig sokan nem azonosulnak. Annál is inkább, mert a visszatérő szocialistákhoz köztörvényes bűncselekmények kapcsolódnak. A Csepeli Hírmondó kereste meg a tiltakozó ellenzéki vezetőket.
Június 25-én az MSZP leváltotta Takács Mónikát, a párt csepeli polgármester-jelöltjét. A politikus asszony az MSZP egyik nagy közvagyon-lenyúlásának, a Csepeli Munkásotthonnak az igazgatója. Ám úgy gondolta, hogy jelöltsége lehetőség arra, hogy saját csapatot építsen. Függetlenedni próbált Szenteczky Jánostól és Bangóné Borbély Ildikótól, a szocialisták helyi vezetőitől. Vesztére.
A Momentum, a Jobbik, az LMP helyi vezetői és dr. Szabó Szabolcs ellenzéki politikus Takács Mónika visszahívása után közösen tiltakoztak. A Momentum előválasztást követelt. Dukán András, a Momentum vezetője a Csepeli Hírmondó megkeresésére – vélhetően a pártközpont utasítására – már nem hangoztatta követelésüket, az LMP részéről pedig azt jelezték, hogy nincs hivatalos döntés. Szabó Szabolcs is hallgat a témáról a közösségi oldalán. Pákozdi József, a Jobbik képviselője azonban keményebb diónak bizonyult, és le is tiltották:
„A Jobbik vezetősége letiltott a nyilatkozatról, mert nem értettem egyet azzal, hogy az ellenzék Erdősi Évát jelöli polgármesternek. Én a korábbi megállapodáshoz tartottam magam, vagyis Takács Mónika jelöltségét támogattam. Egy széleskörű, civil társadalmi összefogás mellett vagyok, amelynek tisztességes és vállalható jelöltjei vannak. Ebbe nem fér bele, hogy a 2010 előtti gárdát visszahoznák a csepeli önkormányzat irányításába. A Jobbik vezetősége szerint én csak a konfliktusokat generálom, hogy nem értek egyet azzal, amit helyi szinten ránk akarnak erőltetni. Az ellenzéki tárgyalásokon már nem képviselhetem a Jobbikot, ezért a részleteket sem ismerem, hol tart az összefogás. Ezek után igazából nem is érdekel, miről tárgyalnak.” – fogalmazott Pákozdi József, a Jobbik csepeli önkormányzati képviselője Csarnai Attilának, a Csepeli Hírmondó munkatársának. 
Most a csepeli DK alelnöke követel előválasztást  
Kál Károly, a Demokratikus Koalíció csepeli alelnöke is megszólalt. Nem mást állított a legnagyobb közösségi oldalon, mint hogy birkának nézik őket, és a vitát csak előválasztással lehet feloldani:
„Tessenek, vagy legyetek szívesek előválasztást tartani Csepelen! Van két jelölt, legalábbis én ezt látom hallom. Adjuk meg a köznek azt a lehetőséget, hogy döntsön arról, ki képviselje Csepel lakosságát polgármester jelöltként az őszi helyhatósági választáson. Ha már úgy is erre hivatkozva cselekszik mindenki.” – fogalmazott a politikus.
Kiáltványát árnyalja, hogy állítása szerint magánemberként nyilatkozott, amit alátámaszthat Gy. Németh Erzsébet hozzászólása: „Kedves Karcsi! Van öt párt által jelölt és támogatott csepeli polgármester-jelölt Erdősi Éva személyében. Nem segíted Borbély és a fideszes lakájok leváltását az ilyen felvetésekkel, még ha magánemberként, a saját oldaladon is teszed közzé! Most együttműködésre és közös munkára van szükség! A váltás és döntés indokait szívesen elmondom, akár telefonon is, Neked!”

 


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.