Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. december 5. hétfő
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2019. augusztus 1., csütörtök 14:41

Álhír budafoki kilakoltatásról
Több médiumban július 31-én megjelent egy álhír, - anélkül, hogy az újságíró annak valóságtartalmáról az önkormányzatot megkérdezte volna - miszerint Budafok-Tétény Önkormányzata az utcára tett önkormányzati lakásából egy segítségre szoruló idős bácsit.
A valóság azonban köszönőviszonyban sincs a hírrel.
A Szociális Szolgálat vezetője az alábbiakról tájékoztatta a polgármestert:
A cikkben szereplő személy valóban egy önkormányzati bérlakásban élt és valóban több havi lakbérrel tartozik, amit többszöri felszólítás ellenére sem rendezett.
A volt bérlő ellen 2019. május és júniusában több esetben érkezett a hivatalhoz panasz a ház lakói és a közös képviselő részéről, hogy a kérdéses lakásból elviselhetetlen bűz árad kifelé, és a lakást elborítja a szemét. A lakók sokáig toleránsak voltak, de az elviselhetetlen állapotok miatt mielőbbi intézkedést kértek.
A szociális munkatársak a lakásban elviselhetetlen állapotokat találtak, a wc-t elöntötte a fekália, mindent elborított a szemét. Tekintettel a lakó életvitelére, a többi lakót is veszélyeztető fertőzés- és járványveszélyre a Polgármesteri Hivatal Általános Igazgatási Irodáján eljárás indult a szomszédok bejelentésére.
A Társasházban 16 db lakás található, itt több gyermekes család, és idősek is élnek, az ő életüket keserítette meg a bérlő.
A Családsegítő Szolgálat többszöri megkeresésre tudott csak a bérlővel egyeztetni, hogy a lakásba bejusson, és fel tudja ajánlani a segítségét. Az illető úgy nyilatkozott, hogy nem kér segítséget, meg tudja oldani problémáit.
A hivatal legutóbb 2019. június 13-án szólította fel a volt bérlőt az együttélés szabályainak betartására és a lakás kitakarítására. Mivel a lakó semmilyen ígéretét nem tartotta be, a Szociális Szolgálat a bérlakást önerőből kitakaríttatta 2019. július 3-án. A szomszédok elmondása szerint a volt bérlő életvitele nem változott ezt követően sem, a szemét és bűz ismét elkezdett gyűlni a lakásban.
A Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársa, mivel az idős, beteg férfi nem volt képes magát ellátni, a lakást fenntartani, négy felnőtt gyermeke sem volt hajlandó befogadni, elhelyezést talált számára a Baptista Szeretetszolgálat egyik intézményében, amit elfogadott és az általa használt lakást önként adta át 2019. július hó 30. napján. Az idős férfit ideiglenesen egy háromágyas szobában helyezték el, ahol a személyes dolgait is tarhatja és egészségi állapotának javítása érdekében jelenleg a Honvéd Kórházban vizsgálják.
Összegezve, az önkormányzat a hírekkel ellentétben NEM rakta ki az idős bácsit az utcára, hanem-, mivel a hozzátartozói vagy nem tudták vállalni a befogadását, ellátását vagy nem tudtuk elérni őket - megfelelően elhelyezte és folyamatosan figyelemmel kiséri helyzetét.
Az önkormányzat jogi lépéseket tesz azon médiumok ellen, akik egyoldalú tájékoztatással félrevezették a széles közvéleményt ezzel rossz színben tüntették fel a szociális ágazat szakembereit, az Önkormányzatot és a klienst is méltatlan helyzetbe hozva.  
Budafok-Tétény Önkormányzata


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.