Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. április 8., csütörtök 13:07

Új parkolók a Tevának Debrecenben
A Teva Gyógyszergyár Zrt. debreceni gyógyszercsomagoló (MegaPack) üzemének Benczúr Gyula utcai oldalán 104 parkolóhelyet adtak át 2010. április 8-án.

A debreceni telephelyén 1400 alkalmazottat foglalkoztató cég 2010 nyarán adja át a csomagolóüzemet, amely Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítménye. Az ide gépkocsival munkába járók parkolásának megoldását is szolgálják majd az új parkolóhelyek. A Teva debreceni gyárának kiszolgálása érdekében legutóbb 2008. november 5-én avattak egy 145 férőhelyes gépkocsiparkolót, melyet Debrecen önkormányzata saját beruházás keretében alakított ki. Az már akkor nyilvánvaló volt, hogy a férőhelyek száma sajnos még így sem elegendő, ezért a Benczúr Gyula utcai parkoló-beruházást már akkor tervbe vették. A mostanra megvalósult 104 új parkolót közel 30 millió forintos költséggel már a cég építtette meg, a gyógyszercsomagoló üzem beruházásának részeként.
Az ünnepélyes átadáson Kósa Lajos, Debrecen polgármestere elmondta, hogy egy sajátos együttműködés eredménye a parkolók megépítése. A terület ugyanis az önkormányzat tulajdona, míg a beruházást a Teva végezte. A polgármester hangot adott annak a reményének, hogy a jövőben remélhetőleg nem csak személygépkocsival, hanem kerékpárral és autóbusszal is a jelenleginél optimálisabban lehet majd megközelíteni a gyógyszergyárat az ott dolgozóknak. Mint említette, az önkormányzat tervei szerint Pallagra is kerékpárút vezetne majd, s – mivel az éppen az útvonal mellett van – így kerékpárral is könnyebben el lehet majd jutni a gyárba. Ha sikerülne megoldani a jövőben a Benczúr Gyula utca egy néhány száz méteres szakaszának aszfaltozását, akkor az utca autóbusz-közlekedési útvonalként is szóba jöhetne, s ez szintén javítana a Teva megközelítési lehetőségein. Ez utóbbi esetben azonban arra is figyelni kell, hogy az utca ne váljon az átmenő forgalom „surranópályájává”. Ugyancsak odafigyelést érdemel az is, hogy a most átadott 104 új parkolót valóban csak a Teva alkalmazottai használhassák – például a cég által kiadott parkolókártyák birtokában. Arra egyébként a parkolót jelző táblák alatt elhelyezett kiegészítő feliratok is figyelmeztetnek, hogy ezek a Teva dolgozói részére fenntartott várakozóhelyek.
Hegedűs Lajos, a Teva Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója megemlítette, hogy az új parkolók létesítése nagyon fontos lépés a cég parkolási gondjainak enyhítése érdekében, de ezzel teljes egészében még nem sikerült megoldani a problémát. Ügyeltek arra, hogy a parkolókat a természeti környezettel összhangban alakítsák ki, s a területet is a korábbinál rendezettebbé tegyék. Ennek érdekében a mozgássérülteknek szánt aszfaltozott parkolóhelyeken kívül a többit gyeprácsos betonelemekkel borították, új járda épült a parkoló teljes hosszában, s a kapcsolódó zöldfelületeket is gondozottabbá tették.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.