Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. június 1. hétfő
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2019. szeptember 19., csütörtök 09:46

Megújuló közintézmények a Pongrác lakótelepen
Kőbánya vezetése folytatja a városrész rehabilitációját

 


 

A Pongrác lakótelep fejlesztésének folytatásaként korszerűsíti a Kőbányai Önkormányzat a Gyöngyike Óvoda és Gyöngyike Bölcsőde, a Gyermekek Átmeneti Otthona, valamint a Pongrác Idősek Klubja ingatlanegyüttesét. Az első ütemben elkészült az óvoda és bölcsőde hőszigetelése, a hozzájuk tartozó zöldterületek rendezése, a bölcsődei játszóudvar felújítása, az idősek otthonában pedig cserélték az elavult nyílászárókat. „A Kőbányai Önkormányzat kiemelt feladatának tartja a városrehabilitációt. Maga a Pongrác-lakótelep 2010 után egy több mint 1 milliárd forintos beruházással megújult. A fejlesztést az intézmények korszerűsítésével folytatjuk az itt lakók életminőségének javítása érdekében. Emellett az önkormányzat a társasházi fejlesztésekhez is hozzájárul, idén Kőbányán 222 társasház, köztük Pongrác-telepi lakóközösség jutott 489 millió forint támogatáshoz.” – mondta az átadás után D. Kovács Róbert Antal polgármester. A naponta több mint 200 gyermek és idős ellátását biztosító Pongrác-telepi intézményegyüttes felújítására nettó 144 millió forintot fordít Kőbánya.

 

Négy intézményt - a Gyöngyike Óvodát és Bölcsődét, a Gyermekek Átmeneti Otthonát, valamint a Pongrác Idősek Klubját – magába foglaló ingatlanegyüttes korszerűsítésével folytatódik a Pongrác lakótelep fejlesztése Kőbányán. Mind a négy intézmény homlokzatát és padlásfödémét hőszigeteléssel látják el, cserélik a korszerűtlen homlokzati nyílászárókat, kültéri lámpatesteket, emellett megújul az intézményegyütteshez tartozó zöldterület, az akadálymentességet és biztonságot új térkőburkolat és korlátok segítik, a bölcsőde játszóudvarára pedig biztonságos, az uniós előírásoknak megfelelő eszközök kerülnek. Az első ütemben az óvoda és a bölcsőde hőszigetelése, a hozzájuk tartozó zöldterületek megújítása és rendezése, valamint a bölcsődei játszóudvar felújítása készült el, az idősek otthonában pedig cserélték a korszerűtlen nyílászárókat. A naponta több mint 200 gyermeket és idős embert ellátó intézményegyüttes energetikai korszerűsítésére és felújítására nettó 144 millió forintot fordít Kőbánya, a teljes beruházás november 28-ára készül el.

 

„A Kőbányai Önkormányzat kiemelt feladatának tartja a városrehabilitációt. Maga a Pongrác-lakótelep 2010 után egy több mint 1 milliárd forintos beruházással megújult. A fejlesztést az intézmények korszerűsítésével folytatjuk az itt lakók életminőségének javítása érdekében. Emellett az önkormányzat a társasházi fejlesztésekhez is hozzájárul, idén Kőbányán 222 társasház, köztük Pongrác-telepi lakóközösség jutott 489 millió forint támogatáshoz.” – mondta az átadás után D. Kovács Róbert Antal polgármester.

 

A Pongrác lakótelep rehabilitációja, a városrész fejlesztése 2010-ben kezdődött. 2015-ig 1,2 milliárd forintot fordított rá a kerület. Az akkori ütemben 20 társasház, benne 74 szociális bérlakás újult meg, korszerűsítették – egyebek mellett - az óvodát, bölcsődét, az orvosi rendelőt és a közvilágítást, a megújított közterületek védelmében pedig a kerület térfigyelő kamerákat helyezett ki.

1 csatolt dokumentum sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.