Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. szeptember 22. kedd
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2019. szeptember 23., hétfő 13:40

Zsákolhatnak a kőbányai kosarasok
Átadták Darázsfészek Kosárlabda Csarnokot
 
Testnevelés órákra, országos versenyekre és a Zsíros Tibor Kosárlabda Nemzeti Akkreditált Akadémia utánpótlás-nevelési tevékenységére is lehetőséget nyújt a Kőbányán átadott új kosárlabdacsarnok. A Harmat Általános Iskola területén lévő sportlétesítményt a Kőbányai Önkormányzat az akadémiát működtető Kőbányai Diákok Sportegyesületével együttműködve építette meg. „Kőbánya mára a fővárosi kosárlabda egyik fellegvára lett, amelyben nagy szerepe van az országos hírnevet szerzett Kőbányai Darazsaknak. Büszke vagyok rá, hogy példaértékű kihasználtságú, a kerületi diákok, felnőttek és profi sportolók igényeit is kielégítő sportcsarnokot adhatok át. A sportnak minden korosztályban kiemelt szerepe van az egészség megőrzésében, a Kőbányai Önkormányzat pedig fontos feladatának tartja, hogy ehhez megfelelő feltételeket biztosítson.” -  mondta az átadás után D. Kovács Róbert Antal polgármester. A kosárlabdacsarnok 645 millió forintból épült meg, amelyből 447 millió forint TAO támogatás, 198 millió forint pedig önkormányzati vissza nem térítendő támogatás volt.
 
Kőbánya második kosárlabdacsarnokának, a Darázsfészek Kosárlabdacsarnoknak az építése a Harmat Általános Iskola területén 2017 novemberében indult. Az iskolának szüksége volt tornateremre, a nemzeti rangra emelt Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia pedig kinőtte a 2014-ben felavatott csarnokát a Kada Mihály Általános Iskolában. A 600 négyzetméteres új csarnokban a fő kosárlabdapálya mellett két kis pálya, négy öltöző fürdőkkel, kondicionáló helyiség és szertár, edzői öltöző, akadálymentesített mosdó és közösségi helyiség kapott helyet. Utóbbi arra is alkalmas, hogy a gyerekek, fiatalok ott tanuljanak, leckét írjanak.
Az akadálymentes sportlétesítmény – ahogy a Kada Mihály Általános Iskolai is - hétköznap délelőttönként tornateremként az iskolai oktatást szolgálja, hétköznap délután és hétvégenként pedig a Kőbányai Darazsak kosárlabdázói használják edzésekre, versenyek lebonyolítására.
„Kőbánya mára a fővárosi kosárlabda egyik fellegvára lett, amelyben nagy szerepe van az országos hírnevet szerzett Kőbányai Darazsaknak. Büszke vagyok rá, hogy példaértékű kihasználtságú, a kerületi diákok, felnőttek és profi sportolók igényeit is kielégítő sportcsarnokot adhatok át. A sportnak minden korosztályban kiemelt szerepe van az egészség megőrzésében, a Kőbányai Önkormányzat pedig fontos feladatának tartja, hogy ehhez megfelelő feltételeket biztosítson.” - mondta az átadás után D. Kovács Róbert Antal polgármester.
A kőbányai Zsíros Tibor Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia a magyarországi utánpótlás-nevelés egyik erős bázisa. A kerületben az elmúlt években a duplájára nőtt az igazolt játékosok száma. Az Európa-bajnok mesteredző nevét viselő akadémia célja pedig olyan motivált, a játékot szerető fiatalok nevelése, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket. A most átadott, országos szintű versenyek lebonyolítására is alkalmas Darázsfészek Kosárlabdacsarnok ezen tervek megvalósítását is segíti. Az akadémia fő bázisa Kőbánya, működése azonban nemcsak kelet- és dél-Budapestre korlátozódik, hanem bekapcsolja az agglomerációt is.
A kosárlabda meghatározó lesz a Harmat Általános Iskola életében is – az új csarnok ugyanis lehetőséget nyújt az intézménynek arra, hogy a sportágat már az 1-4 osztályokban is oktassák a testnevelés órákon, így a felső tagozatba lépő gyerekeknek már labdás előképzettségük lesz.

1 csatolt kép csarnok
1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.