Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. szeptember 28., szombat 16:06

Sportcsarnokot avattak a Pest megyei Gyálon
A létesítményt elsősorban a mindennapos testnevelés órák, a kézilabda edzések, mérkőzések befogadására tervezték, de helyet kap a futsall, kosárlabda, röplabda, tollas oktatás, ritmikus gimnasztika, birkózás, valamint mozgásfejlesztő foglalkozások is.
Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Pápai Mihály polgármester ünnepélyes keretek között avatta fel a Gyáli Sportcsarnok és Kézilabda Képzési Központ épületét 2019. szeptember 28-án. A csaknem 700 fős lelátóval és 1200 négyzetméteres küzdőtérrel rendelkező létesítmény 2,8 milliárd forint költségvetésből valósult meg, amelyhez a Kormányzat biztosított 800 millió forint támogatást. A csarnok szomszédságában egy 22 szobás szállodát is megépített a város, hogy a nemzetközi sportversenyekkor szállást biztosíthassanak a versenyzőknek.
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár úgy fogalmazott, hogy öröm látni, hogy az alapkő letételét követően másfél évvel már el is készült a minden igényt kielégítő csarnok. “Ez példaként szolgálhat más településeknek is, mert nem csupán álmodoztak róla, de meg is valósították” – emelte ki, hozzátéve, hogy az építkezés gyorsan és kitűnően valósult meg helyi vállalkozók közreműködésével. “A város vezetésével teljes mértékben egyetértünk abban, hogy a sportnál nincs jobb nevelő hatás, és nincs semmi más, amivel megőrizhetjük és megtarthatjuk egészségünket. A sport ugyanis formálja a fizikumot, rendben tartja a keringési rendszert, de az életszemléletünket is, és az értékrendünket is rendben tartja. És ami a legfontosabb, a sportnál nincs nagyobb közösségteremtő erő” – mondta Szabó Tünde.
Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a városvezetés, leginkább Pápai Mihály polgármester érdeme, hogy egy sport-és szállodakomplexummal gyarapodhatott a város és a térség, amely hazai is nemzetközi versenyeknek is otthont adhat.
Pápai Mihály polgármester elmondta, hogy Gyál az agglomerációs települések élvonalában kiemelten kezeli a sportinfrastruktúra fejlesztését. Az elmúlt években felújították a sportpályát, és egy uszodát is megépítettek, amelyek mind lehetővé teszik a mindennapi testmozgást. Hozzátette: „Gyálon mindenki megtalálhatja a maga számára fontosnak tartott mozgásformát.”
Az új épület szentelését Gyimóthy Zsolt református lelkipásztor és Kis Balázs állandó diakónus végezték, melyet követően az ünnepélyes szalagátvágással hivatalosan is átadták az intézményt.
A létesítmény nagyszabású börzéknek, expóknak, városi kezdeményezéseknek adhat helyet, valamint a helyi sportegyesületek is élvezhetik előnyeit. A beruházással lehetősége nyílik a városnak arra, hogy a versenysport-igényeknek és a szabadidős programoknak teret biztosítson.
A kivitelezést a gyáli Kinamé Kft. és a Hidi-Top Kft. alkotta konzorcium végezte. A létesítmény 3.818 m2 területű, fix és mobil lelátóval rendelkezik, hét darab sportolói öltöző, szauna, két-két bírói és két-két edzői öltöző, fitness terem, edzőtermek, hozzájuk kapcsolódó szertárak kaptak helyet.

Reggel Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi, MTE professor emerita, Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, Dr. Kemény Dénes vízilabda mesteredző tartott előadást. Az átadást követően megrendezték Gyál város első Egészség-és Sportnapját, amelynek keretében a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház szűrővizsgálatokat végzett, illetve sportversenyek és sportbemutatók színesítették a programot. Délután Katus Attila tartott aerobik órát, valamint Zacher Gábor toxikológus előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.