Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. április 1. szerda
Hírek témák szerint

AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. december 22., vasárnap 15:11

Karácsonyi készülődés közösségben, szeretettel
Időben ugyan még nem, de a szívekben már ott volt a karácsony december 19-én  az Óvárosi karácsonyi rendezvény idején. Az évek során hagyománnyá vált és sokak által várt program a közös ünnepvárás, az öröm, a másik emberhez odafordulás, az adni akarás jegyében telt a Kossuth parkban. Szeretettel adni érkeztek a fellépő  óvodások, Farkas András operaénekes, a sérült zenészek és a versmondó, valamint a nyugdíjas klubok tagjai, óvárosi és ajkai lakosok, akik saját munkájukat félretéve sütöttek, kínáltak, segítettek a tér ünnepi díszbe öltöztetésében. Mindezért csupán a jó érzést akarták kapni, hogy segíthettek, mosolyt csaltak mások arcára. 
Az ötletgazda Dorner László alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a közösség támogatása nélkül a rendezvény nem lehetne sikeres.
- Hálásak vagyunk én és a barátaim azért, mert Ajkán jelenleg is több program zajlik, és önök bennünket választottak, szólt Dorner László. - Köszöntöm polgármester urat,  képviselőtársaimat, akik eljöttek, az óvárosiakat, akik támogatásával gyarapodtunk. Az Óváros egyre szebb, jobb, komfortosabb, köszönet érte Schwartz Béla polgármesternek és az önkormányzatnak, hogy a szívükön viselik a városrész sorsát. Vannak még ötleteink, amiket az ő támogatásukkal szeretnénk megvalósítani. 
Dorner László köszönetet mondott a támogatásért a  Méltó Élet Esélye Idősek Otthona igazgatójának, Mihályi Melindának és munkatársainak, a Molnár Gábor Műhely Alapítvány intézményvezetőjének, Lovas Irénnek és közösségének, dr. Balatinczné Németh Mónika óvodavezető helyettesnek és a Vizikék óvoda közösségének. 
Schwartz Béla polgármester köszöntőjében kijelentette, szinte látni lehetett, ahogy a városban terjed a szeretet. Először csak néhány utcában, majd a város más részein. A városi méreteket öltő szeretetmozgalom motorja Dorner László. Köszönetet mondott mindazoknak, akik ebben az évbennis segítették a város működését akár csupán azzal, hogy szerették családtagjaikat, a szomszédaikat. Terjedjen a városban tovább a szeretetmozgalom, élvezzek az életet, legyen mindenkinek boldog a karácsony és az új év. 
A műsorban minden évben vannak új elemek. Az idén az ajkai születésű, Padragkúton élő Farkas András operaénekes műsorával kezdődött a program. A két ünnepi dal alapozta meg a délután hangulatát. Majd a Vizikék óvoda két tehetségműhelyének a csoportja mutatkozott be, a Csosszantók betlehemmel a Gumimaci tánccal. Csényi Tímea, a Molnár Gábor Műhely Alapítvány fiatalja verset mondott, majd a Hangadók zenekar Hidasi Réka énekessel kiegészülve adott elő néhány ismert karácsonyi ünnephez kötődő számot. 
 A rendezvény idejére a városrész főterén a szervezők ismét berendezték az állatsimogatót, amelyet a padragkúti Leskovics család segítségével állítottak fel.
Ismét lehetett lovaskocsikázni. A téren ismét felállították a rénszarvas húzta szánt, amibe bele is lehet ülni, az adventi koszorút, a törpék őrizte meseházat és más, a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó figurákat. Az idén sok fényfüzért helyeztek el a fákon, és minden nap késő estig hangszóróból karácsonyi zene szól. A park január 3-ig látogatható. 
Süteménnyel járult hozzá a program sikeréhez Marton Sándorné, Wéber Károlyné, Gieber Istvánné, Soós Ferencné, Magyar Lászlóné, Horváth Jánosné, Süle Istvánné, Sándor Istvánné, Molnár Józsefné, Geri Gyuláné, Tar Lászlóné, Szappan Józsefné, Szilágyi Lajosné, Takács Pálné, Fonyódi Józsefné, Szokoli Józsefné, Csarmaszné Réfi Erika, Benkő Mária, Strang Béláné, Fábián Sándorné, Baranyai Gizella, Márcis Csaba. Az idén már a lisztérzékenyekre és a táplálékallergiásokra is gondoltak, több számukra is fogyasztható süteményt kínáltak. 
A bódéi Nosztalgia nyugdíjas klub tagjai Szimeiszter Imréné vezetésével előkészítették a forralt bort és a forró teát, felszeletelték a kalácsot, sült krumplit és tököt készítettek, az Üveges klub tagjai is rendszeres segítők. A lovaskocsikázást  Orsós Tamás biztosította, a hangosítást a Nagy László szabadidőközpont munkatársai és Dorner Balázs végezte, a teát, a bort Szombath Tibor és Csiza Ferenc adta, az Ozorai házaspár valamint Dorner Lászlóné Edit a süteményeket kínálta. Horváth Imre borral járult hozzá a rendezvény sikeréhez. A programot követően a legtöbben a téren maradtak, beszélgettek, hallgatták a karácsonyi dalokat. A sötétedés után kigyulladó fényfüzérek fokozták az ünnepi hangulatot. 
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.