Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. március 29. vasárnap
Hírek témák szerint

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. január 22., szerda 10:29

Panaszmentesen üzemel az orvosi ügyelet Békésen
Kiegyensúlyozottan látja el működési feladatait az Alföld Ambulance Kft., állapította meg Békés Város Képviselő-testülete legutóbbi soros ülésén. Megnyugtató a város vezetése számára, hogy az ügyelet az előírásoknak megfelelve, gazdaságosan, magas színvonalon végzi munkáját a lakosság szolgálatában.


Az Alföld Ambulance Kft. végzi az orvosi ügyelet ellátását Békésen 2014 óta tizenkét orvos alkalmazásával. A békési orvosi ügyelet vegyes ügyeleti rendszer, hétvégén igyekeznek olyan orvosokat alkalmazni, akiknek napi rutinjuk van a felnőttek és a gyermekek ellátásában egyaránt. Jelenleg a Központi Orvosi Ügyelet Békés, Murony, Tarhos és Bélmegyer településeken látja el feladatait. Kovács Ferenc, ügyvezető tájékoztatta Békés Város Képviselő-testületét az ügyeletet ellátó kft. működéséről, beszámolójából kiderült, hogy a település lakosságszámának minimális csökkenése ellenére az ügyelet átlagos forgalma növekvő tendenciát mutat, a bejelentések mintegy egyötöde az ellátási területen kívülről érkezik. Az ötéves működés alatt mintegy 32 000 betegellátás történt, Békés megye legforgalmasabb ügyeleteként működik, mindemellett az ügyeleti szolgáltatással kapcsolatosan mindösszesen egy panasz érkezett, mely kivizsgálás során nem volt jogos. A kft. a gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök tekintetében a minimálisan előírtnál jóval nagyobb mennyiséget biztosít az ügyeleti munkához, melyet csak indokolt esetben használ fel. Az ügyeletet ellátó orvosok a békési önkormányzat tulajdonában lévő gépjárművel jutnak el a bejelentések helyszínére. 

Az ügyvezető beszámolójában nagy hangsúlyt kapott az a tény, hogy a kft. kiváló együttműködést ápol az Országos Mentőszolgálattal, az ellátási területen élő lakosság biztonságát erősíti, hogy előfordult súlyos vagy kritikus állapotú beteghez párhuzamosan indította egységeit a két szolgáltató. Az indokolatlan riasztások tendenciája még mindig nagyon magasnak mondható, a lakosok több esetben inkább az ügyeletet riasztják, minthogy felkeressék az adott település szakrendelőjét, ezzel hatványozódik az indokolt, gyors ellátását igénylő eseteknél a késedelmes ellátás veszélye. 

Kálmán Tibor polgármester elismerően szólt az ügyelet munkájáról, és kiemelte, kiváló az együttműködés az Alföld Ambulance Kft.-vel, a magas színvonalú ellátás a lakosok megelégedésére szolgál. Azonban a lakosok részéről fokozottabb mérlegelést kér annak érdekében, hogy tényleg csak indokolt esetben hívják az ügyeletet, egyéb esetekben a szakrendelők ellátásait vegyék igénybe.   


Fotó: GA-Pix Foto


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.