Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. december 9. péntek
Hírek témák szerint

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2020. február 21., péntek 14:30

A tűzoltók munkájában is kiemelten fontos az új technológiák ismerete
„A fejlesztések és a korszerű technológiák ismerete és mindennapi használata a beavatkozások szakszerűségéhez, valamint az anyagi-, személyi- és természeti károk megelőzéséhez járul hozzá”- hangsúlyozta Németh Zoltán a közgyűlés pénteki ülésén.

Sallai Péter, tűzoltó dandártábornok beszámolójában elmondta, megyénkben a tavalyi évben összesen 3080 tűzoltói esemény történt, 309 kiemelt jelentőségű ügyben járt el és 2.818 hatósági ellenőrzést hajtott végre. A tűzesetek száma 22%-kal nőtt, melynek oka a nagy nyári szárazság volt, a műszaki mentések száma viszont 1398-ra csökkent.
„2019. április 1-től az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület is önálló beavatkozó tűzoltó egyesületként működik, ezzel közel 6.000 ember számára emelve a tűzbiztonság szintjét”- tette hozzá a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.
Sallai Péter azt is kiemelte, amellett, hogy kiemelten részt vettek az önkéntes mentőszervezetek eszközparkjának fejlesztésében, s a Honvédséggel közösen az újonnan választott polgármesterek polgárvédelmi felkészítésében is részt vettek, kiemelt figyelmet fordítanak az informatikai fejlesztésekre és a technikai újítások bevezetésére is. „Az elektromos és hybrid meghajtású autókkal kapcsolatban kiemelt jelentőségű az új technológiák ismerete, illetve a gyártó által biztosított telefonos applikációk használata, melyek a műszaki mentés során jelnetnősen megkönnyítik a tűzoltók munkáját és fokozzák hatékonyságukat”- hangoztatta.

Németh Zoltán kiemelte, „büszkék vagyunk a tűzoltóinkra, akik felvilágosító programjaik során a káresetek megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetnek. A fejlesztések pedig a beavatkozások szakszerűségéhez járulnak hozzá.”

„Győr-Moson-Sopron megyében 2019-ben 77 tűzoltó szervezetet számlált a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség, melyből 66 egyesület együttműködési megállapodással is rendelkezik a megyében működő valamely Hivatásos Tűzoltó Parancsnoksággal. Az egyesületek 635 alkalommal vonultak, avatkoztak be, hozzájárulva a tűzoltóságok hatékonyabb munkavégzéséhez” - tájékoztatott Vécs Pál, a szövetség elnöke.

A közgyűlés elnöke megköszönve az egész évben végzett aktív tevékenységüket hozzátette, az önkéntesek szabad idejüket arra áldozzák, hogy embertársaikon segítsenek, mely az egyik legnagyobb szolgálat a társadalom felé.

A képviselőtestület megszavazta azt az indítványt, melyben a megyei önkormányzat támogatni kívánja a Terrorelhárítási Központ munkáját az által, hogy a tartós bérletében lévő, használaton kívüli ingatlanát taktikai és szimulációs gyakorlatozásra a TEK rendelkezésére bocsátja.

Dr. Pető Péter alelnök, az Értéktár Bizottság elnöke elmondta, a bizottság tavalyi ülésén döntött az „Écsi farsangolás” megyei értékek közé való felvételéről, mellyel a megyerikumok száma jelenleg 101. Kiemelte, hogy a „megyerikum” elismert és értékteremtő fogalommá vált. „A Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár országos szinten is kiemelkedő munkát végez- fogalmazott elismerően Németh Zoltán.

A közgyűlés emellett mintegy 1,5 milliárd forint támogatást szavazott meg bölcsődék, energetikai- és városrehabilitációs beruházások, valamint közösségi programok megvalósítására.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.