Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. december 10. szombat
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. március 14., szombat 20:38

Rendkívüli szünet a miskolci óvodákban és bölcsődékben
A miskolci Operatív Törzs a frakciók vezetőivel kiegészülve szombat délután ülésezett és a kormányzati intézkedésekkel összhangban az alábbi intézkedéseket hoztuk.

A koronavírus veszélyhelyzetre tekintettel az önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben rendkívüli szünetet rendeltünk el 2020. március 16-tól.  A rendkívüli szünet visszavonásig érvényes, a jelen állapotok szerint minimum két hétig érvényben marad.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2020. március 16-tól bezárnak ezen nevelési intézmények, de 2020. március 20-ig ügyeleti rendben működnek.


Ennek értelmében - rendkívül indokolt esetben, kizárólag akkor, ha az elhelyezésről a szülő gondoskodni nem tud - ebben az időszakban az az intézmény, amelyet eddig is látogattak, fogadja a gyermeket.


Kérjük a szülőket, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel otthoni körülmények között gondoskodjanak a gyermekek elhelyezéséről, és amennyiben lehetséges a gyermekek felügyeletét ne időskorúakra, ne a nagyszülőkre bízzák.
Az intézmények vezetői ezen időszakban felmérik, hogy kik azok, akik nem tudják otthonukban elhelyezni gyermekeiket, valamint azokat, akik a közétkeztetést igénybe kívánják venni.
Ezek alapján 2020. március 23-tól a saját intézmény már nem fogadja a gyermeket, onnantól csak a kijelölt ügyeletet adó intézmények állnak rendelkezésre.
A kijelölt, ügyeletet adó intézményekről 2020. március 20-án adunk tájékoztatást.
Az idősellátással kapcsolatban is hoztunk intézkedéseket. Ezek értelmében a nappali ellátás (idősklub) 2020. március 16-tól átmentileg szünetel. Kérjük, hogy az ebédet vigyék el és otthonukban fogyasszák el. Természetesen az idősklubok munkatársai telefonon rendelkezésre állnak, ha segítségre van szükségük.
Saját érdekükben arra kérjük az időseket, lehetőség szerint hozzátartozóikat, ismerőseiket küldjék el az ebédért. Ezen felül a házi segítségnyújtás tekintetében is javasolt, hogy a kormányzati intézkedésekkel összhangban családon belül gondoskodjanak az idősekről.
A társasházak esetében fokozott fertőtlenítést javaslunk, valamint azt, hogy fertőzésveszély esetén felelősségteljesen járjanak el a lakók egymással szemben.
Azok a lakosok, akiket hivatalosan lakhelyelhagyási tilalomra köteleztek – azaz akik járványügyi karanténba kerültek-, hívják az alábbi ingyenesen hívható telefonszámot: 06-80-460-046.
Felhatalmaztam a városi cégek vezetőit arra, hogy a járvány megakadályozása érdekében, saját hatáskörben, biztosítsák a rugalmas munkavégzés feltételeit amellett, hogy a feladatellátás zökkenőmentes legyen.
Miskolcon jelenleg több állampolgár is járványügyi megfigyelés alatt van, és vannak olyanok, akik helyesen, a jogkövető magatartásnak megfelelően, önkéntes karanténba vonultak, de megbetegedésről nincs tudomásunk a városban.

 

Kérem fokozottan figyeljünk egymásra, tartsuk be a higiénés szabályokat, működjünk együtt, segítsük embertársainkat. Jó egészséget kívánok!

 

Üdvözlettel:
Veres Pál
Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.